طالبان افغانستان

«حکومت خودخوانده طالبان با بدعهدی‌هائی که در سه سال و نیم گذشته نشان داده و مخاطرات عملی که در همین مدت از ناحیه سیل اتباع غیرمجاز و عناصر نفوذی طالبان در داخل ایران به وجود آمده، همچنان یک تهدید بزرگ برای کشورمان محسوب می‌شود و متأسفانه متولیان امور افغانستان در ایران یا در خواب عمیقی فرورفته‌اند و یا حاضر نیستند با این تهدید جدی مقابله کنند.»

 بررسی تصاویر ماهواره‌ای Sentinel-۲ توسط مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران نشان می‌دهد که در ۲۰ روز از ۲۲ دی‌ماه تا ۱۲ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ جریان قابل‌توجهی از آب در هیرمند وجود داشته است. این آب در بند کمال‌خان جمع‌آوری و سپس از طریق مخزن دوم آن به شوره‌زار گودزره هدایت شده است. 

فیلم/ طالبان خبر از تکمیل بندکمال خان دادند

مسئولان وزارت انرژی و آب طالبان می‌گویند که بند کمال خان ظرفیت تولید شش مگاوات برق و آبیاری ‍۸۰ هزار هکتار زمین زراعتی را دارد.تصاویر ماهواره‌ای طی یک ماه اخیر نشان می‌دهند که آب #هیرمند پس از عبور از بند‌کمال‌خان به جای جریان به سمت ایران به سمت کانال لشگری جریان‌ پیدا کرده است.

Share

فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: حکومتی که با استفاده از زور اسلحه و ترور بر کشوری مسلط شد، زنان را از تحصیل و هرگونه فعالیت اجتماعی محروم کرد، شبکه‌های تلویزیونی را از نشان دادن هر موجود ذی‌روح و ذی‌حیات برحذر داشت، آثار تاریخی و ملی کشور را تخریب کرد، بدون رضایت مردم خود را "امیرالمؤمنین" نامید، جای هراس ندارد؟

معمای سیاست خارجی دولت چهاردهم در برابر کابل؛ آیا طالبان بالاخره حقابه هیرمند را می‌دهد؟

بر اساس معاهده سال ۱۳۵۱، افغانستان متعهد به تحویل به‌موقع حقابه ایران است؛ قدمت عدم اجرای تعهدات افغانستان به ایران عمری ۵۰ ساله دارد، اما در سال‌های اخیر و با روی کار آمدن طالبان وضعیت بدتر شد. در همه این سال‌ها مقامات طالبان کمبود بارندگی و نبود دستگاه‌های سنجش میزان آب ورودی به ایران را از دلایل عمده نرسیدن حقابه ایران اعلام کردند.

طالبان می‌خواهد «رژیم رودخانه‌ای» را که دنیا در چارچوب قوانین تصویب کرده دور بزند و نادیده بگیرد. طالبان اساسا توجهی به این قانون ندارد که وقتی سد می‌زند، باید به نحوی به کشور‌های پایین دست نیز اجازه دهد آب کافی وارد این کشور‌ها شود.

یک فعال محیط زیست می‌گوید: وضعیت آب در سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی بسیار بدتر از وضعیتی است که گفته می‌شود و در سدسازی‌های اخیر افغانستان رد پای شریک بزرگ تجاری ایران هم دیده می‌شود. 

در دو روز گذشته افغانستان و پاکستان در تبادل آتش مرزی به سر بردند. چرا حالا که منطقه خاورمیانه در آشوب است شرق کشورمان هم ملتهب شده است؟