۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ :: ۱۴ مهٔ ۲۰۲۵ :: ۱۷ ذیقعدهٔ ۱۴۴۶
گوی خبر- صدیقه عباسی نیک: بیوگرافی کامل سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران را به همراه دوران و زمینههای فعالیت سید ابراهیم رئیسی در دولت و عکسهای شخصی و خانوادگی ایشان درادامه بخوانید:
بیوگرافی ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران
نام:ابراهیم
نام خانوادگی:رئیسی
تاریخ تولد:آذر ماه ۱۳۳۹
محل تولد:مشهد
تاریخ شهادت:۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
محل شهادت: آذربایجان شرقی
همسر:دکتر جمیله سادات علم الهدی
فرزندان: ۲ دختر
نام پدر و مادر ابراهیم رئیسی چه بود؟
نام پدر شهید رئیسی، سید حاج رییس الساداتی است که به گفته رئیس ستاد انتخابات رئیسی در سیستان و بلوچستان، پدر رئیسی اهل دشتک زابل از منطقه سیستان بود. سید حاج رییس الساداتی که از روحانیون مشهد بود، سال ۱۳۴۴ زمانی که سید ابراهیم ۵ ساله بود دار فانی را وداع گفتند.
سیده عصمت خداداد حسینی مادر رئیس جمهور شهید است که بعد از شهادت پسرش صحبتها و خانه کوچک او در مشهد مورد توجه قرار گرفت. ایشان در قید حیات هستند. نسب رئیس جمهور شهید از هر دو طرف پدر و مادر به حضرت زید بن علی بن الحسین علیهما السلام میرسد. تعداد خواهر و برادران سید ابراهیم رئیسی مشخص نیست، اما پس از شهادت ایشان یک برادر و یک خواهرش در رسانهها حضور یافتند.
زندگی شخصی و خانواده ابراهیم رئیسی رئیس جمهور
سید ابراهیم رئیسی در تاریخ آذر سال ۱۳۳۹ در مشهد متولد شد؛ با توجه به این اعداد و ارقام به پاسخ سوال خود با عنوان رئیس جمهور رئیسی چند سالشه، میرسید. درمورد اصالت ایشان و اینکه رئیس جمهور رئیسی اهل کجاست، اسم چند منطقه توسط برخی وب سایتها عنوان شده است که صحت ندارد و آقای رئیس جمهور، اصالتا اهل مشهد هستند و با توجه به این مسئله میتوان به اینکه پدر سید ابراهیم رئیسی اهل کجاست نیز رسید.
نوجوانی سید ابراهیم رئیسی
پدر آقای رئیس جمهور حجة الاسلام سیدحاجی رئیس الساداتی و مادر ایشان سیده عصمت خدادادحسینی بود. رئیسی رئیس جمهور در کودکی و زمانیکه تنها ۵ سال سن داشتند، پدر خود را از دست داد.
ماجرا از کجا شروع شد؟
رئیسجمهور ظهر یکشنبه پس از افتتاح سد قیز قلعهسی و تکمیل و توسعه سد خداآفرین با بالگرد راهی تبریز شده بود. آیتالله آل هاشم امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی هم سرنشین این بالگرد بودهاند.
حدود ساعت ۱۷ وزیر کشور خبر سانحه برای بالگرد رئیس جمهور را تایید کرد. این بالگرد در محدوده در «جنگل دیزمار» در محدوده عمومی بین ورزقان و جلفا استان آذربایجان شرقی دچار سانحه شد.
بلافاصله ۴۰ تیمهای امدادی شامل هلال احمر، ارتش، سپاه، فراجا و نیروهای مردمی و محلی راهی منطقه سانحه بالگرد رئیس جمهور شدند ولی به دلیل جغرافیای منطقه و شرایط جوی و وجود مه شدید، عملیات جستوجو به سختی انجام شد.
هلال احمر پهپاد هم به منطقه ارسال کرد. سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هم به ارتش، سپاه و فراجا دستور داد همه ظرفیتهای خود برای جست وجوی بالگرد رئیس جمهور به کار ببرند. با این حال وحیدی وزیر کشور ساعت ۲۰:۳۰ خبر داد که نیروهای امدادی به دلیل شرایط جوی هنوز به نقطه سانحه نرسیدهاند.
محسن منصوری معاون اجرایی رئیسجمهور که به منطقه سانحه رفته بود در ساعت ۲۱ اعلام کرد که «ساعت ۱۳:۳۰ ارتباط بالگرد حامل رئیسجمهور با دو بالگرد دیگر قطع میشود. دو بالگرد دیگر در منطقه گشتزنی میکنند ولی به دلیل وجود مه شدید مجبور میشوند در منطقه فرود بیایند.» او گفت: «از نقاط امیدوارکننده وقوع سانحه برای بالگرد رئیس جمهوری این است با یکی از سرنشینان هلیکوپتر و یکی از کادر پرواز ارتباط برقرار شده است که نشان میدهد میزان سختی حادثه بالا نبوده است.»
با وجود وقوع این سانحه، جلسه روز یکشنبه هیات دولت به ریاست مخبر معاون اول رئیسجمهور برگزار شد.
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار جمعی از خانوادههای سپاهیان پاسدار که به مناسبت شب میلاد امام رضا (ع) برگزار شد، با ابراز تاثر از حادثه نگران کننده برای رئیس جمهور محترم و همراهان ایشان گفتند: «امیدواریم خداوند متعال رئیس جمهور محترم و مغتنم و همراهان ایشان را به آغوش ملت برگرداند. همه برای سلامت این جمع خدمتگزار دعا کنند. ملت ایران نگران و دلواپس نباشند، هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نمیآید.»
از عصر روز یکشنبه هم مراسم دعای توسل در حرم حضرت رضا (ع) و معصومه (س)، حرم حضرت ابوالفضل (ع)، مدینه منوره، مساجد مختلف کشور و میدان ولیعصر با حضور مردم برای سلامتی رئیس جمهور و همراهان وی برگزار شد. مسئولان کشور هم در پیامهای جداگانه از مردم خواستند برای سلامتی رئیس جمهور دعا کنند. برخی کشورهای جهان هم به خبر بروز سانحه برای بالگرد حامل رئیسجمهور کشورمان و هیأت همراه او واکنش نشان دادند.
سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه و جمعی از فرماندهان سپاه به منطقه رفتند تا ضمن بررسی مورد، دستورات را برای تسریع در جستوجو صادر کند. سپاه علاوه بر اعزام یگانهای استانی و تیپ ویژه صابرین برای عملیات جستوجو، با توجه به شرایط جوی منطقه و مه شدید، از منورهای مهشکن استفاده کرده است.
امیر سرتیپ دوم ستاد امیرحسین شفیعی، فرمانده تیپ ۲۵ نیروی مخصوص واکنش سریع ارتش هم اعلام کرد که «هم اکنون نیز در حال کاوش وجب به وجب منطقه عمومی حادثه در ورزقان هستیم. منطقه وضعیت جوی بسیار سرد، بارانی ومهآلودی دارد و باران، رفته رفته دارد به برف تبدیل میشود با اینهمه چیزی مانع تلاش بیوقفه ما نخواهد شد.»
بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ساعت ۲۱:۴۵ خبر داد که «دقایقی پیش تیمهای عملیاتی اعزام شده به محل پس از ساعتها جستوجو محل احتمالی بالگرد سانحه دیده رئیس جمهور و هیات همراه را شناسایی کردند. جستوجوها برای یافتن بالگرد همچنان ادامه دارد و اخبار تکمیلی در این خصوص اعلام میشود.»
کسی زنده نیست
دقایقی پیش به گفته کولیوند رییس سازمان هلال احمر در حادثه سقوط بالگرد حامل رئیس جمهور کسی تا به حال زنده پیدا نشده است.
رئیس جمعیت هلال احمر: نیروهای امدادی با استفاده از ردیابهای حرارتی در تلاش برای یافتن علائم حیات سرنشینان بالگرد سانحهدیده هستند.
محل و نحوه شهادت رئیسی
آیتالله رئیسی و همراهانشان پس از آئین بهرهبرداری از سد قیزقلعهسی که با حضور الهام علیاف رئیسجمهور جمهوری آذربایجان برگزار شد، با بالگرد عازم تبریز بودند، اما این بالگرد در میانه راه و در منطقه ورزقان دچار سانحه شد و سقوط کرد و متاسفانه همه سرنشینان به شهادت رسیدند.
تاریخ پایان ریاست جمهوری رئیسی
ریاست جمهوری سید ابراهیم رئیسی در پی پیروزی وی در انتخابات ریاستجمهوری ایران سال ۱۴۰۰ آغاز شد و او به عنوان هشتمین رئیسجمهور ایران آغاز به کار کرد. متاسفانه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در حالی که بیش از یک سال به انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده بود، بالگرد حامل رئیس جمهور سقوط و ایشان به شهادت رسیدند.
آیت الله علم الهدی پدر همسر رئیسی یا پدر خانوم رئیسی است که از سال ۱۳۹۴ بهعنوان نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و از سال ۱۳۸۴ بهعنوان امام جمعه مشهد فعالیت میکند. او در سال ۱۳۲۳ در مشهد به دنیا آمد و ۷ فرزند دارد که جمیله علم الهدی یکی از آنهاست. سکینه ریختهگر زاده همسر وی، صبح روز ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ بر اثر بیماری قلبی در سن ۷۱ سالگی درگذشت. سید ابراهیم رئیسی و حسن پناهیان دامادهای آیت الله علم الهدی هستند.
شهید دکتر رئیسی در سال ۱۳۶۲ زمانیکه ۲۶ ساله بودند با دکتر جمیله سادات علم الهدی دختر ارشد آیت الله علم الهدی ازدواج کردند؛ به گفته خودشان، مهریه همسرشان مهریه حضرت زهرا (س) بود. رئیسی و همسرش دو دختر دارند که هر دو دختر آیت الله رئیسی بعد از دریافت مدرک دیپلم ازدواج کردند و متاهل هستند.
خبرنگار/ صدیقه عباسی نیک