ایران و روسیه

با امضای پوتین، فرایند تصویب معاهده در روسیه به پایان رسیده، اما اجرای نهایی آن منوط به طی‌شدن مراحل قانونی در ایران است. به گفته وزیر امور خارجه، مجلس شورای اسلامی نیز به‌زودی این سند را بررسی و تصویب خواهد کرد

سفیر ایران در روسیه با اشاره به رایزنی وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس جمهور روسیه بیان داشت که در این نشست پوتین گفت که روابط ما با ایران، راهبردی است و هیچ ارتباطی با روابط ما با سایرین ندارد.

با پایان دور نخست مذاکرات ایران و امریکا، روسیه با رویکردی مثبت در حال ارزیابی وضعیت دو کشور است. چگونه روسیه در شرایط فشار امریکا علیه ایران به منافع خود در خاورمیانه می اندیشد؟

پیش از آغاز رایزنی‌های سه‌جانبه ایران، روسیه و چین، دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با شبکه خبری فاکس بیزنس مدعی شد که برای مقام معظم رهبری نوشته و ارسال کرده است. این نامه که توسط انور محمد قرقاش، دیپلمات کهنه‌کار اماراتی، به وزیر امور خارجه ایران تحویل داده شد، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها داشت.

یک کارشناس حوزه انرژی گفت: روابط با روسیه در شرایط فعلی در بسیاری جهات به کشور کمک می‌کند، اما واقعیت این است که نمی‌تواند مشکل اساسی ما در زمینه تجهیز چاه‌ها و صنایع نفت و گاز کشور حل کند.

معاهده راهبردی ایران و روسیه

متن معاهده مشترک جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه که روز جمعه ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ در آیینی در کرملین به امضای مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین رؤسای جمهور دو کشور رسید، در قالب یک مقدمه و ۴۷ ماده منتشر شد.

اخیرا روابط نزدیک ایران و روسیه در کانون توجه‌ها قرار گرفته است، دو بازیگری که به واسطه اهداف مشترک تعامل خود را بازتعریف و ائتلافی مشترک در برابر هژمونی غرب ایجاد کرده‌اند.

در شرایطی که گمانه‌زنی‌ها در باب امضای توافق جامع راهبردی میان تهران و مسکو افزایش یافته است، گروهی از ناظران بر این باورند که جنگ در اوکراین و بحران در خاورمیانه دو بازیگر را به یکدیگر نزدیک‌تر کرده است. ذیل همین همکاری توافق‌های نظامی میان تهران و مسکو و همچنین هم‌صدایی‌شان برای گسترش کریدور شمال و جنوب می‌تواند بستر را برای تعاملات بیشتر هموار سازد.