گرانی دارو

یک کارشناس حوزه دارو می‌گوید: «در روند افزایشی نرخ ارز، این احتمال وجود دارد که بیمارستان‌ها به دلیل بالا رفتن قیمت‌ها، به سمت تجهیزات ارزان‌تر و شاید با کیفیت پایین‌تر میل کنندی درازمدت در کارآمدی خدمات درمانی چندان بی‌تأثیر نخواهد بود.»

ساعت هنوز هشت صبح نشده است که تلفن زنگ می‌خورد. غریبه‌ای که پشت خط است، می‌خواهد بداند که آیا با یک روزنامه‌نگار صحبت می‌کند یا نه، و وقتی مطمئن می‌شود، تازه توضیح می‌دهد که دلیل اضطراب و شتاب‌زدگی‌اش چیست.

نایب رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو:

ماجرای کمبود و افزایش قیمت بسیاری از دارو‌ها و سرگردانی برخی بیماران برای یافتن اقلام دارویی مورد نیازشان در اسفندماه ۱۴۰۳، مانند ماه‌های اخیر، ادامه پیدا کرده است. این شرایط در کنار عدم وصول مطالبات بیمه گذار‌ها به داروخانه ها، وضعیتی پیچیده را رقم زده است.

سرپرست دفتر پاسخگویی به شکایات سازمان غذا و دارو با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه نظارت بر قیمت دارو، بر برخورد جدی این سازمان با تخلفات گرانفروشی و عدم ارائه فاکتور در بازار دارو تاکید کرد.

در حال حاضر (بهمن ۱۴۰۳) حدود ۷ ماه است که سازمان تامین اجتماعی، مطالبات بخش خصوصی را پرداخت نکرده است و حدود ۴ هزار میلیارد تومان چک داروخانه‌ها برگشت خورده است و متاسفانه این وضعیت به شکل «دومینو وار» به تولید کننده بر می‌گردد و او هم نمی‌تواند منابع اولیه را تأمین کند. در حال حاضر تامین نقدینگی، بلای جان صنعت داروسازی شده است.

شوک گرانی دارو؛ از هر ۱۰ مشتری داروخانه، ۳ نفر منصرف می‌شوند

 افزایش قیمت دارو در هفته‌های اخیر منجر به واکنش‌های زیادی شده و حتی برخی داروخانه‌داران می‌گویند بخشی از بیماران به دلیل افزایش قیمت‌ها از دریافت داروی خود امتناع می‌کنند، اما این افزایش قیمت به چه دلیل رخ داده است؟ 

برخی اقلام دارویی در شرکت‌های مختلف داروسازی طی چند روز اخیر افزایش بعضاً ۲۰۰ تا ۴۰۰ درصدی داشته‌اند. بیشترین درصد رشد قیمت‌های اقلام دارویی مربوط به شرکت‌های داروسازی سینادارو با یک قلم به میزان ۵۰۶ درصد و داروسازی زهراوی به نرخ ۴۱۵ درصد بوده است.