دونالد ترامپ

از اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا درباره اعلام شروع مذاکره با ایران می‌توان چنین استنباط کرد: ترامپ مذاکرات غیرمستقیم مدنظر ایران را پذیرفته و قرار بر این است این مذاکرات روز شنبه در کشور ثالث انجام شود، اما ترامپ به رسانه‌ها و افکار عمومی این‌گونه القا می‌کند که این همان مذاکرات مستقیم است.

 رابطه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده با عربستان سعودی، در دو ماه اول صدارتش، روزبه‌روز پیچیده‌تر شده است. 

دور کردن روسیه از چین به منظور تغییر تعادل قدرت به نفع ایالات‌متحده جذاب به نظر می‌رسد، اما در واقعیت این ایده یک خطای محاسباتی است. مهم‌ترین نکته آن نیز این است که مقایسه شرایط کنونی با دوران جنگ سرد در دهه ۱۹۷۰ قیاس نادرستی است.

فرجی‌راد در باب احتمال انجام یا عدم انجام مذاکرات مستقیم متذکر شد که مذاکرات اولیه ممکن است به صورت غیرمستقیم آغاز شود، چراکه ایران نیز این شیوه را پذیرفته است. با این حال در صورتی که نماینده ترامپ رویکردی مبتنی بر مذاکره برابر اتخاذ و از نگاه از بالا و رویکرد تحمیلی پرهیز کند، مذاکرات غیرمستقیم می‌تواند به سادگی به یک گفت‌وگوی مستقیم تبدیل شود.

اشتیاق دونالد ترامپ برای ظاهر شدن در نقش فردی صلح‌آور و متحدکننده و تمایلش به دریافت جایزه صلح نوبل، سایه‌ای سنگین بر رویکرد او نسبت به خاورمیانه انداخته است؛ رویکردی که در امتداد تلاش‌های ناموفقش برای دستیابی به صلحی سریع و کم‌هزینه در جنگ اوکراین قابل درک است.

دونالد ترامپ، خطاب به خبرنگاران، گفت: عوارض گمرکی جدید، آمریکا را ثروتمندتر می‌کند.

 رئیس جمهوری آمریکا با اعمال تعرفه‌های سنگین بر تجارت بین‌المللی موجب زیان ۵.۴ تریلیون دلاری بورس آمریکا شد.

ادعای دونالد ترامپ مبنی بر اینکه آمریکا به‌دنبال توافقی است که «به همان خوبیِ پیروزی نظامی» باشد، حامل پیامی روشن است: دولت او قصد دارد چه از مسیر دیپلماسی و چه از طریق فشار و تهدید، ایران را به برچیدن کامل تأسیسات گسترده غنی‌سازی‌اش وادار کند.

سیاست‌های ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش بسیاری را غافلگیر کرده است. او با حمایت آشکار از جناح راست افراطی اروپا، کاهش تعهدات آمریکا به ناتو و پذیرش روایت‌های پوتین درباره اوکراین، نظم جهانی را به چالش کشیده است.

 انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیس کشور امارات عربی متحده، امروز با سیدعباس عراقچی دیدار و گفت‌و‌گو می‌کند.