نمایشگاه واردات چین در یک نگاه

نمایشگاه واردات چین در یک نگاه

 

گوی خبر-هفتهٔ گذشته از ۱۵ تا ۲۰ آبان ۱۴۰۳ بازدیدکننده‌ی هفتمین نمایشگاه بین المللی واردات چین (China International Import Expo) در شانگهای بودم که در نوع خود یک رویداد عظیم و بین‌المللی در عرصه تجارت و فناوری شناخته می‌شود. این نمایشگاه با محوریت معرفی محصولاتی که می‌توانند وارد بازار چین شوند، میزبان شرکت‌های معتبر جهانی از جمله شرکت‌های فعال در حوزه انرژی، به ویژه انرژی‌های تجدیدپذیر و غیر فسیلی بود.

باوجود رقابت شدید اقتصادی چین با آمریکا و غرب، اما در نمایشگاه واردات شانگهای شرکت‌های اروپایی و آمریکایی با آخرین تکنولوژی‌های خود حضور داشتند، تا تکنولوژی‌های خارجی به‌خوبی معرفی شوند و فضایی رقابتی برای ارائه محصولات جدید ایجاد شود. حضور چشمگیر شرکت‌های اتوماسیون صنعتی و ابزاردقیق ازجمله زیمنس، میسوبیشی، اشنایدر و امرسون نیز از دیگر ویژگی‌های این نمایشگاه بود.

بخش خودرو نیز یکی از نقاط قوت نمایشگاه بود، چرا که همواره فناوری‌های نوین در این حوزه ارائه می‌شود. همچنین، بخش صنایع غذایی با تنوع طعم‌ها و خوراکی‌ها از مناطق مختلف جهان، جذابیت خاصی داشت.

اتاق تهران نیز در این نمایشگاه مشارکت خوبی داشت و با انتخاب هوشمندانه‌ای، محصولات صنایع غذایی ایرانی را به نمایش گذاشته بود. محمود نجفی عرب رئیس اتاق تهران در افتتاح پاویون یا به قول فرهنگستان زبان فارسی سَرایهٔ ایران حجم مبادلات تجاری دوجانبه ایران و چین بدون احتساب صادرات نفت در سال گذشته را رقمی حدود ۳۳ میلیارد دلار اعلام کرد.

نظم و برنامه‌ریزی دقیق نمایشگاه، به همراه وسعت زیاد آن و حجم بالای بازدیدکنندگان از سراسر جهان، نشان‌دهنده موفقیت این رویداد بود. همچنین، حضور شرکت‌های ایرانی در حوزه‌های نفت، گاز و فولاد نیز قابل توجه بود، هرچند برخی غرفه‌های دولتی، چنگی به دل نمی‌زدند و بسیار خلوت بودند.

نکته جالب توجه دیگر، مدیریت شهری در تسهیل تردد به نمایشگاه بود. پلیس با هدایت خودرو‌ها به مسیر‌های جایگزین، به کاهش ترافیک و سهولت دسترسی کمک می‌کرد.

به نظرم نکتهٔ کلیدی برگزاری نمایشگاه بین المللی واردات چین (CIIE ۲۰۲۴) این است آنها به عنوان نخستین صادرکننده در جهان با حجم حیرت آور ۳۵۰۰ میلیارد دلار، دریافته برای ایمن کردن اقتصاد و تداوم رشد اقتصادی‌شان نیاز دارند، در‌های بازار‌های خود را برای واردات باز بگذارند و از خود یک چهره متعهد به زنجیره تامین و ارزش جهانی بسازند. می‌خواهند بگویند چین در اقتصاد جهان یک طرفه بازی نمی‌کند. این هوشمندی چینی‌ها و آینده نگری شان، شایسته تدریس است.

نکتهٔ آخر این که در حالی که برای بازگشت به تهران آماده می‌شدم خبر دستور مهم آقای رئیس جمهور مبنی بر عدم مازوت سوزی در نیروگاه‌ها را خواندم. این دستور از آن جهت مهم است که نشان داد برای آقای پزشکیان سلامت مردم حائز اهمیت و اولویت است بر تولید برق با سوخت خطرناک مازوت آن هم در پاییز و زمستان که با وارونگی هوا روبرو هستیم. اما جا دارد دولت، این بار به جای تحمیل خاموشی‌های ناجوانمردانه به صنعت و شهرک‌های صنعتی مظلوم، برنامه‌ی خاموشی را به سمت مصارف خانگی ببرد تا لااقل در نیمه‌ی دوم سال بخش صنعت، علاوه بر قطعی گاز با قطعی برق هم روبرو نشود.

-------------------------------------------------------------

مقاله

یادداشت

گزارش