کمی بعد، پیشخدمتان خوشپوش، خوراکیها و نوشیدنیهای آماده شده را بر روی میزهای عریض و طویلِ سلف سرویس بوفه رستوران که با پارچههایی به طرح و سبکِ بیشتر، مینیمال و مدرن آراسته شدهاند، جای میدهند. هنوز هم صبح زود است و وقت صبحانه که مشتریان از راه میرسند تا روز خود را با خوردن خوراکهایی متفاوت که اسامیشان عجیب و غریب و قیمتهایشان عجیب و غریبتر است، آغاز کنند.
بفرمایید تاماگویاکی، تارتین و لانگگانیسا
برخی از رستورانها و کافهها در وعده صبحانه که میان منوهای سرد و گرمشان خوراکها و نوشیدنیهایی غیرمعمول با قیمتهایی رو به صعود برخاسته از املتهای بینالمللی مانند تاماگویاکی ژاپنی و تارتین فرانسوی تا بورک ترکی و لانگگانیسای فیلیپینیجای گرفته، اغلب مشتریهای ثابت با ذائقههای ماجراجو و گران خود را دارند. به بهانه رزرو میزی ۲ نفره برای میل و نوش خوراک صبحگاهی با نُمره تلفن بوفه صبحانه یکی از رستورانهای نام و نشاندار پایتخت تماس میگیریم: «منوی صبحانه رستوران ما باز است و به صورت سلف سرویس...هزینه برای هر نفر ۷۳۵ هزار تومان...برای رزرو هم یک روز قبل اعلام بفرمایید، میز به سلیقهیتان چیده میشود که آن هم هزینه جداگانه دارد...» «وصفالعیش، نصفالعیش» ضربالمثلیست که پاسخگوی تلفنِ بوفه صبحانه همان رستوران نام و نشاندار از برای شرح انواع خوراکیهای خوش آب و رنگ منو و سفره فراخ اول صبح و برانگیختن اشتهای مشتریان، چنین از آن سود و بهره میبرد: «صبحانههای گرم و سرد، ایرانی و فرنگی، انواع نان و چای با چاشنی، اقسام آبمیوههای طبیعی و فصلی، لقمههای ژامبون و سوسیسهای درصد بالا و البته بشقابهای مختلف از کروکهای موسیو یا مادام، بورکهای پروتئینی یا سبزیجات و کروسان هورسان؛ همگی جزئی از منوی متنوع و خوشمزه ما هستند.»
لوبیای ایتالیایی، تاپاس اسپانیایی و قارچ مرینیت برای سوپرمنها
همبندیِ رنگ سبزِ گیاهان گلدانی و رنگ عنابی دکورِ لوکس یکی دیگر از کافه رستورانهای خاص، مشتریان را در بلعیدن دورچینهای صبحانه حسابی به ولع انداخته است. سالنی بزرگ که آشپزخانه و بارش در میان و میز و صندلیهای عنابی رنگ گرداگردش چیده شده. چندین پیشخدمتِ خوشپوش نیز هر لحظه درصدِ پُر کردن سوفلهخوریهای میز سلف سرویس از خوراک ایتالیایی لوبیا، سوپ میگو و خامه انگلیسی، تاپاس اسپانیایی، آش و حلیم سنتی، پنکیکهای بلوبری و بلینی، قارچهای مرینیت شده با سس آناناس، خاویار با تخم بلدرچین و انواعسوسیسهای شکاری از گوشت آهو و گوزن و وورست (سوسیس آلمانی) هستند. مشتریان هم بیشتر زوج و کمتر با جمعیت بیش از ۴ نفر یا در حال به کارد و چنگال کشیدن خوردنیهای گران و عجیبند و یا انباشتن اندکی از گوناگونیِ آن خوردنیها در بشقابهای پهنِ سرامیکی خود. جمله «با این صبحانه که خوردیم باید امروز مثل سوپرمنها ظاهر شویم!» به تکرار، میانشان رد و بدل میشود. از جمله خدمات متفاوت و صبحانهای این بوفه لاکچری، بادکنکآرایی، اجرای موسیقی اختصاصی میز و فیلمبرداری به سفارش مشتریان در مناسبتهایی شخصی از تولد گرفته تا خواستگاری و سالگرد ازدواج است.
صبحانه با مینیونهای بامزه و سیندرلای زیبا
صبحانهخوران رستوانی شیک در پنتهاوس برجی بالابلند، ضمن مزه مزه کردن چند نوع خوراک دریایی، مدیترانهای و لبنانی از مجموع ۸۰ نوع خوراکِ منوی سلف سرویس آن، نگاهی هم به نمای شهر پاییز زده، زیر پای خود میاندازند. ورودی بوفه صبحانه این رستوران نیز برای هر نفر از ۵۴۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان است. روزهای پنجشنبه، جمعه و باقی تعطیلات مناسبتی نیز باید پیش از چشیدن انواع صبحانه در کنج و دِنج آن، رزرو را انجام داد. مهیجترین بخش منوی باز صبحانه این رستوران پنتهاوسی در چاشنی کردن خلاقیت ویژه صبحانههای کودکان است؛ مانند بشقابِ مینیون شامل میگوی گریل شده و چند تکه گوجهفرنگی و قارچ سوخاری و مارچوبههای آبپز، بشقاب سیندرلاشامل کرپ نوتلا و قاچهای میوهای و فرنچ تست با سس اسفناج. همین خلاقیتهای گران است که پای کودکان بازیگوش و شاید هم بداَدا در غذا را در حالی که مشتاقانه دست در دستان والدین خود جای دادهاند، باز میکند.
مهمترین وعده غذایی در بهترین وضعیت ممکن!
همین که قرار است در مرتفعترین بوفه صبحانه که کمی هم چرخان است لقمه در دهان خُرد کرد یعنی خوردن وعده غذایی مهم به قول شایع در بهترین و باشکوهترین وضعیت ممکن. حدود ۸۰۰ هزارتومان بده و در این بهترین وضعیت ممکن هر چه دلت از انواع پنیر تبریزی، کوتیج روسی، تُرشِ فرانسوی تا سالاد میوه، وِگِمایت و بِرِکی استرالیایی، اُمورایسهای شرقی، ساندویچهای خشکبار، کیکهای رژیمی و کوکیهای بدون قند خواست، میل کن. منویاغلب بوفههای صبحانه با اسامی عجیب و غریب و همچنین قیمتهای گزاف، تنظیم شده که بسیاری از مشتریان نسبت به آنهابنا به دلایلی از جمله تازه و طبیعی بودن موادشان، مایلند. این عقیده سمیرا یکی از مشتریان همیشگی بوفه مرتفع صبحانهاست: «همه میدانند که صبحانه وعده مهمی است پس برای این وعده مهم، هرچه بیشتر دستودلبازی کنید به نفع خودتان هست چون در مقابل مجبور نخواهید شد پول بابت دوا و دکتر پرداخت کنید.» خلاف این عقیده را جمشید یکی دیگر از مشتریان دارد: «به خاطر خانواده و گاهی هم شغلم مجبور هستم بیایم بوفه رستورانهای خاص و سلف سرویسی که بشقاب صبحانه را با کمی بزک (از هر چیزی به مقدار کم و دیزاینی مدرن) میگذارند مقابل آدم. آن هم همان بشقابهایی که با اسم ایرانی و ارزانتر در همه رستورانها و کافههای معمولی پیدا میشود.»/ همشهری
-------------------------------------------------------------