۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ :: ۲۰ مهٔ ۲۰۲۵ :: ۲۳ ذیقعدهٔ ۱۴۴۶
گوی خبر- به نقل از صبای سلامت، این موسسه با جذب و اشتغال ۷۰ نفر کارمند متخصص و فنی، محصولات کمک آموزشی ویژه دستیاران تخصصی، فوق تخصصی و فلوشیپ را در قالب کتاب الکترونیک، کتاب چاپی، کتابهای صوتی، ویدیوئی و کلاسهای آموزشی در ۲۶ رشته تخصصی تولید و به بازار عرضه میکند و بدین طریق تسهیلگر تحصیل جهت دورههای تکمیلی و تخصصی پزشکان گردیده است.
دکتر هومان فیضی، مدیر برنامه ریزی و استراتژی “موسسه رزیدنت یار” معتقد است تفسیرهای مختلف و یا اشتباه، در ترجمه منابع و کتابهای تخصصی پزشکی و همچنین نبود یک مرجع قابل اطمینان در این حوزه سبب گمراهی داوطلبان شرکت کننده در آزمون رزیدنتی پزشکی میگردد. این کارآفرین حوزه آموزش پزشکی میگوید: “رزیدنت یار” فعالیت خود را به پشتوانهی تجربیات کسب شدهی سالیان پیشین و با هدف و انگیزه تسهیل در امر آموزش تکمیلی پزشکی، آغاز نمود.
برای کسب اطلاعات بیشتر، خبرنگار پایگاه خبری صبای سلامت، در محل دفتر دکتر فیضی که خود نیز آزمون مقطع تخصصی بیهوشی اش را همانند بسیاری از داوطلبان شرکت کننده در رشتههای تخصص پزشکی، با خواندن کتابهای کمک آموزش پزشکی “رزیدنت یار” با موفقیت گذرانده است؛ به گفتوگو نشست. نظر شما را به آن جلب مینمایم.
آقای دکتر آیا مجوز خاصی برای شروع کارتان نیاز بود؟
بله علاوه بر اخذ مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کتابهای چاپی، مجوز کسب و کار اینترنتی را نیز داریم. همچنین مجوز تنها برند ثبت شدهی آموزش پزشکی کشور که در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده برند “رزیدنت یار” میباشد.
با توجه به اینکه اقبال به تحصیل در رشتههای پزشکی کاهش یافته است برای آینده چه برنامههایی دارید؟
بله البته کم اقبالی به دلیل مسائل خاص دولتی و داخلی است که خوشبختانه آنها نیز در حال رفع شدن میباشد.
ولی به هر حال هر رشتهای خواهان خودش را دارد و انسانهایی در آن تلاش کرده و در آن زمینه فعالیت خواهند کرد و به سرانجام میرسند.
در هر حال خیلی به موضوع کم اقبالی اعتقادی ندارم ولی مقداری شاید کمرنگ شده باشد.
برای آینده نیز طراحی و عرضه دو اپلیکیشن که در هر دو، کتابهای الکترونیک و صوتی و کلاس هایمان وجود دارند تکمیل و توسعه مییابند.
همچنین برای نخستین بار در ایران در حال آماده سازی AR و VR (واقعیت افزوده) برای آموزش تخصصی پزشکی هستیم که تاکنون در کشور وجود نداشته و برای اولین بار رونمایی میگردد.
جهت live surgery (جراحی از راه دور با بهره گیری از ارتباطات اینترنتی) در حال مذاکره اولیه با چند دانشگاه هستیم و انشاالله در صورت نتیجه قطعی حتماً از طریق رسانه شما به اطلاع عموم رسانده میشود.
آقای دکتر فیضی “رزیدنت یار” چرا بوجود آمد و چگونه به امر آموزش پزشکی کمک میکند؟
در گذشته در زمینه آموزش پزشکی کاستیهایی وجود داشت یعنی وقتی که ما دوره رزیدنتی را شروع کردیم برای تحصیل عملاً میبایستی رفرنسهای بسیاری خوانده میشد که اکثراً به زبان لاتین بود و گاهی منابع بعد از ترجمه به فارسی دچار چندگانگی در مفهوم میشدند به دلیل اینکه تفسیرهای متفاوتی از یک متن خارجی هنگام ترجمه به فارسی برداشت میشود که باعث گمراهی دانشجویان میگردد.
البته معمولاً در این تفسیرها اختلاف نظر وجود دارد، اما در “رزیدنت یار” ترجمه منابع تخصصی توسط اساتید و رتبههای برتر و اعضای هیئت علمی و متخصص در هر حوزه صورت میپذیرد.
یعنی کتابها و محصولات، حتی محصولات صوتی کلیه رشتههای تخصصی پزشکی توسط اعضای هیئت علمی و اساتید و رتبههای برد تخصصی ترجمه و ارائه میگردند.
بنابراین، چون توسط اساتید و صاحب نظران ترجمه میگردند نظرات قطعی است و دیگر آن دوگانگی از بین میرود.
به این طریق رزیدنت یار به عنوان یک مرجع آموزشی معتبر سبب تسهیل در تحصیلات رزیدنتها میگردد و عزیزان سریعتر به نتیجه مطلوب میرسند.
آیا با مجامع علمی بین المللی هم در ارتباط هستید؟
پاسخ مثبت است. برای همه فارسی زبانان در هر جای دنیا که در رشته پزشکی مشغول به تحصیل هستند این امکان وجود دارد با خرید اینترنتی، از محصولات و تولیدات رزیدنت یار بهره ببرند و به راحتی این محصولات را به صورت الکترونیک در موبایل هایشان داشته باشند و دیگر نیازی به کتاب چاپی وجود ندارد. این موسسه با تشویق و فرهنگ سازی، در استفاده از کتابهای الکترونیک و صوتی، علاوه بر کاهش هزینه چاپ به سهم خود سبب جلوگیری از نابودی درختان میگردد و البته محصولات بدون واسطه با قیمت ارزانتر به دست پزشکان عزیزمی رسد.
خبر خوب اینکه بعد از حدود ۷ سال کار الکترونیکی نمودن کتابها فرهنگ استفاده از این کتابها به قدری زیاد شده که عملاً بسیاری از دوستان و مخاطبین ما به دنبال کتابهای الکترونیک هستند که این موضوع در خارج از کشور هم قابل مشاهده است.
در این راستا توسط موسسه رزیدنت یار در شهریور ماه سال جاری دفتری در شهر استراسبورگ کشور فرانسه دایر گردیده است که همین کار را به زبان فرانسوی در آنجا شروع نموده و مجوزهای آن هم در حال اخذ است و به زودی دفتر شروع به کار میکند و رفرنسها و منابع برای پزشکان فرانسوی به زبان فرانسوی ترجمه خواهد شد.
آیا در فرانسه نیز به نام رزیدنت یار ثبت میشود؟
بله چرا که رزیدنت در تمام دنیا یکسان مفهوم میشود و بین المللی است و یار هم که نشانه فارسی و ایرانی این ترکیب میباشد.
آیا دانشگاههای علوم پزشکی ایران استفاده از رزیدنت یار را به دانشجویان پزشکی توصیه میکنند؟
خیلی از اساتید دانشگاهها توصیه میکنند چرا که خودشان از کتابهای ما استفاده کردهاند.
البته ما در سالهای اول کمی دچار چالش بودیم، اما وقتی این اساتید در دوران رزیدنتی خود با استفاده از محصولات رزیدنت یار رشد نموده و رتبه برد شدند به این نتیجه رسیدند که به دیگران نیز توصیه کنند تا جایی که برخی به صورت خودجوش در تولید کتابها با ما همکاری میکنند و عملاً ما در سال ۱۴۰۳ برد تخصصی را در چندین رشته مثل رشته گوش و حلق و بینی، رشته جراحی، رشته کودکان به ضرس قاطع و بیگفتوگو و به درستی بالای ۹۰ درصد سوالات این دورهها با کتابهای رزیدنت یار قابل پاسخگویی بوده است.
آیا کتابهای شما فقط به صورت مجازی عرضه میشود؟
خیر به صورت مکتوب هم میباشد و هر دو نوع چاپی و الکترونیک موجود است.
در راستای فرهنگ سازی و به دلیل اینکه فرهنگ استفاده از کتاب الکترونیک پزشکی را توسعه دهیم هر کتاب چاپی را که در بازار عرضه میکنیم همراه آن یک کتاب الکترونیک به صورت رایگان به پزشکان عزیز هدیه داده میشود به این دلیل که در هر جا و مکانی بتوانند از کتاب استفاده و بهره ببرند و به این طریق فرهنگ الکترونیک کتاب پزشکی را توسعه دادهایم.
علاوه بر آموزش پزشکی در چه زمینههایی فعالیت میکنید؟
تولید کتابهای پرستاری را نیز آغاز کردیم و کتابهای اولیه کارشناسی ارشد پرستاری در رزیدنت یار به چاپ رسیده است.
در حوزههای دیگر نیز مانند توریسم پزشکی در حال فعالیت هستیم که در دفتر دیگری در حال شکل گیری است و حتماً از طریق رسانه شما اطلاع رسانی خواهد شد.
سپاس از شما بابت این مصاحبه
مصاحبه کننده؛ حمیدرضا مهدی پور