کدام سکوها در صف رفع فیلترینگ هستند؟

کد خبر: 
۱۱۹۴۶

کدام سکوها در صف رفع فیلترینگ هستند؟

يكشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ ۰۹:۳۴
 رفع فیلترینگ

گوی خبر-  اولین قدم‌ها برای برداشته شدن محدودیت دسترسی به سکو‌های خارجی زمستان سال گذشته با رفع فیلتر گوگل پلی و واتس آپ آغاز شد. با وجود تحقق وعده رئیس جمهوری و برداشتن اولین قدم برای این مطالبه مردم، همچنان درخواست دسترسی آزادانه به سایر سکو‌های ارتباطی از سوی کاربران وجود دارد.

سیدستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اوایل سال جاری در این باره اعلام کرد در قالب کار کارشناسی با توجه به تأکید رئیس‌جمهور این موضوع را دنبال می‌کنند و امیدوار هستند امسال نیز شاهد گشایش‌هایی در این زمینه باشند. در واقع وقتی می‌شود با نگاه کارشناسی و با نگاه علمی کار را با گفتمان وفاق پیش برد، نیازی به جنگ و دعوا‌هایی که بعضی اوقات دیده می‌شود، نیست.

بررسی‌ها نشان می‌دهد فیلترینگ و تداوم آن طی سال‌های گذشته به مانع بزرگی در مسیر فعالیت کسب‌وکار‌های اینترنتی تبدیل شده است و شرکت‌های کوچک و بزرگ توان کار با این زیرساخت را ندارند. طبق آمار‌های رسمی حدود ۸۳ درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند که مشکلاتی را برای خانواده‌ها، جوانان و نوجوانان و در بخش نرم افزاری و بدافزار ایجاد می‌کند.

به گفته مسئولان، وزارت ارتباطات متولی این امر بوده و جلسات منسجم و منظمی در این زمینه برگزار می‌شود تا آثار هر اقدام در نظر گرفته شود، اما به صورت کلی شورای عالی فضای مجازی در اینکه سکویی فیلتر شود، نقش نداشته و برای رفع فیلتر و دسترسی به سکو‌ها تلاش‌ها و اقداماتی در حال انجام است.

در این زمینه با گذشت تقریبا ۶ ماه از مرحله اول امیدواری برای رفع فیلترینگ سایر سکو‌ها از جمله تلگرام و اینستاگرام وجود دارد. حمید فتاحی- معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- اخیرا درباره زمان برداشتن محدودیت‌های فیلترینگ پلتفرم‌های خارجی از جمله تلگرام و اینستاگرام در کشور گفته است استفاده از پلتفرم‌های خارجی براساس مصوبه‌ای که شورای عالی فضای مجازی تصویب کرده و مراحلی که دارد، باید انجام شود که در گام نخست بازگشایی دو پلتفرم بین المللی در کشورمان بوده است.

به گفته وی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت جدی و مداوم پیگیری برداشتن محدودیت‌های تلگرام و اینستاگرام هستند، اما همه اختیار این امر مربوط به وزارت ارتباطات و دولت نیست؛ یک کار جمعی و تصمیم گیری کلان کشوری است. مطابق برنامه ریزی‌ها اقداماتی برای برداشتن برخی محدودیت‌ها در گذشته انجام شد و برنامه ریزی‌های دیگری نیز در حال انجام است.

به اعتقاد برخی کارشناسان درحال حاضر این احتمال وجود دارد گوشی بسیاری از کاربران به دلیل استفاده از فیلترشکن به بدافزار آلوده شود بنابراین بهترین راه این است که نیاز مردم به فیلترشکن کاهش پیدا کند چراکه در این صورت راه رخنه هکر‌ها به وسایل الکترونیکی مانند گوشی سخت‌تر می‌شود.


برچسب‌ها: 
رفع فیلترینگ
منبع خبر: