گوی خبر-مساله ایمنی در معادن این روزها به یک معضل تبدیل شده است. به گفته بسیاری از کارشناسان اکثر معادن فعال کشور با مشکلات بی شماری در زمینه ایمنی کارگران مواجه اند. اتفاقی که در معدن طبس رخ داد و حقایقی که بعد از آن فاجعه در مورد بی توجهی به ایمنی کارگران فاش شد نشان داد که بی توجهی به این مساله تا چه اندازه میتواند جان کارگران را به خطر بیاندازد.
هنوز تصویر کارگران فوت شده معدن طبس که با کفشهای پاره کار میکردند از خاطر خیلیها پاک نشده است. در واقع کارگران معادن نه تنها وسایل ایمنی استاندارد در اختیار ندارند که حتی از ابتداییترین وسایل مناسب برای کار هم محروم هستند.
جان کارگران معدن گلستان در خطر است
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان گلستان گفت: متاسفانه جان کارگران گلستانی به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در بسیاری از معادن درخطر است.
روح الله تجری با بیان اینکه از دادگستری استان گلستان به خاطر تعطیلی دومین معدن ذغال سنگ در استان به علت عدم رعایت نکات ایمنی و بهداشتی تشکر ویژه میکنیم گفت: در حال حاضر ۱۶ معدن ذغال سنگ در گلستان فعالیت دارند که حدودا ۲ هزار کارگر در آنها مشغول به کار هستند که ایمنی و بهداشت کار در بسیاری از این واحدها رعایت نمیشود
او با بیان اینکه دولت هرساله تلاش میکند تعداد معادن را افزایش دهد ولی به ایمنی توجه نمیکند، در ادامه گفت: متاسفانه دولت ایمنی و مسائل بهداشتی کارگران را که در معادن کار میکنند، جدی نمیگیرد و هرساله این وضعیت بدتر میشود به همین دلیل هر چند وقت یکبار ما شاهد وقوع حوادث تلخ در بخش معدن هستیم.
پلمپ دو معدن در استان گلستان برای تامین ایمنی کارگران
این فعال کارگری بیان کرد: خوشبختانه در روزهای اخیر با پیگیریهای انجام شده و همکاری بسیار خوب دادگستری استان، دو معدن ذغال سنگ که ایمنی کارگران و مسائل بهداشتی کار در آنها رعایت نمیشد، در استان گلستان پلمپ شدند. به همین دلیل جامعه کارگری از همکاری خوب دادگستری و دادستان استان که برای حفظ جان کارگران با جدیت برخورد میکنند، قدردانی میکنیم.
تجری گفت: ما درخواست داریم که قبل از بازگشایی این معادن توسط دادستان محترم، حتما یک تفاهم نامه سهجانبه بین نمایندگان کارگری معدن با بازرسان وزارت کار و کارفرماها صورت بگیرد تا حادثه معدن زمستان یورت آزادشهر و طبس تکرار نشود.
تجری با بیان اینکه جامعه کارگری استان گلستان نیز همیشه پیگیر مسائل ایمنی کارگران معادن است، در ادامه اظهار داشت: متاسفانه قرارداد کار بسیاری از کارگران معادن استان به صورت موقت و کوتاه مدت چند ماهه است که باید در این خصوص تصمیم گیری درست و عادلانهای صورت بگیرد تا کارگر امنیت شغلی داشته باشد.
به گفته او؛ در خصوص حل مشکلات کارگران معادن پیشنهاد میشود تفاهمهایی مابین نمایندگان کارگری و کارفرمایی در جهت حل مشکلات و مطالبات کارگران معادن در موضوعات مختلف (همانند موضوع ایمنی و بهداشت، پرداخت به موقع حقوق و مزایا، پرداخت به موقع حق بیمه ودرج عناوین سخت زیان آور در لیست بیمه، اجرای طرح طبقه مندی مشاغل و موارد دیگر) به امضا برسد. در ضمن قراردادهای کارگران معدن شرعا باید به صورت دائم منعقد شود چراکه کار در معدن بسیار سخت و دشوار است./ ایلنا
-------------------------------------------------------------