چرا ترمز ریزش قیمت دلار کشیده شد؟

کد خبر: 
۱۱۹۷۵

چرا ترمز ریزش قیمت دلار کشیده شد؟

سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ ۱۸:۱۰
قیمت دلار

گوی خبر- بازار ارز در حالی استارت معاملات امروز را خواهد زد که در روز دوشنبه معامله گران شاهد کشیده شدن ترمز سقوط قیمت دلار بودند؛ روندی که به گفته فعالان این حوزه ناشی از سردرگمی و سایه ابهامات سیاسی بر معاملات شکل گرفته است.

به باور این گروه، فضای بازار ارز به مانند روز‌های پس از دور سوم مذاکرات ایران و آمریکاست و سردرگمی نهفته بر نوسانات قیمت دلار عاملی شده تا قیمت دلار دست از کاهش کشیده و در انتظار سرنوشت تحولات سیاسی بماند.

با این حال، دلار تهران معاملات امروز را بدون تغییر نسبت به روز گذشته و از پله اول کانال سومِ کریدور هشتم آغاز کرد. در نیمه نخست روز با نوسان مثبت تا پله نهم این کانال بالا رفت و در نیمه دوم، در محدوده میانی همین کانال در حال نوسان و معامله بود.

قیمت دلار هرات با نوسان مثبت ۲۷۰ تومانی از پله دوم کانال سومِ کریدور هشتم استارت معاملات را زد؛ اما در ادامه، با نوسان منفی تا کف این کانال عقب‌نشینی کرد و در همین محدوده باقی ماند.

درهم امارات معاملات را با گپ منفی ۷۰۰ تومانی نسبت به روز گذشته و از سطح ۲۲ هزار و ۷۰۰ تومان آغاز کرد. در نیمه نخست معاملات با روندی صعودی تا نرخ ۲۳ هزار تومان پیشروی کرد، اما در نیمه دوم با تغییر مسیر، وارد فاز نزولی شد و تا سطح ۲۲ هزار و ۸۵۰ تومان عقب نشست و در همین سطح معاملات روز را به پایان رساند.

از سوی دیگر، بازار ارز رسمی هم شاهد افزایش قیمت دلار و یورو بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار با نوسان مثبت ۷۱ هزار و ۳۵۱ تومان قیمت خورد و نرخ حواله‌ای آن هم با گپ مثبت ۶۹ هزار و ۴۰۸ تومان نرخ گذاری شد. یورو هم با گپ مثبت ۸۰ هزار و ۲۶۹ تومان معامله شد و حواله یورو هم ۷۸ هزار و ۸۲ تومان قیمت خورد. قیمت درهم امارات هم در بازار رسمی به ۱۹ هزار و ۴۲۸ تومان رسید و حواله درهم ۱۸ هزار و ۸۹۹ تومان معامله شد.

قیمت بیت کوین هم معاملات را از سطح ۱۰۳ هزار و ۸۸۵ دلار آغاز کرد، اما در ادامه تحت فشار فروش اولیه وارد روند نزولی شد و تا محدوده کف روزانه خود در سطوح پایین‌تر عقب‌نشینی کرد و با نزدیک شدن به ناحیه حمایتی ۱۰۳ هزار و ۵۰۰ دلار، تقاضا دوباره به بازار بازگشت و بیت‌کوین وارد مسیر صعودی شد و ۱۰۳ هزار و ۹۰۰ دلار قیمت خورد.

سطح ۱۰۳ هزار و ۵۰۰ دلار به‌عنوان حمایت کوتاه‌مدت بیت‌کوین شناخته می‌شود، در حالی که حمایت دوم در محدوده ۱۰۱ هزار و ۸۰۰ دلار قرار دارد. در سمت مقابل، مقاومت اول در سطح ۱۰۵ هزار و ۵۰۰ دلار تعریف شده و مقاومت دوم نیز در سطح روانی ۱۰۷ هزار دلار قرار دارد.

قیمت تتر هم طی ۲۴ ساعت گذشته، تحت‌تأثیر مستقیم نوسانات نرخ دلار و شرایط بازار جهانی، در بازه‌ای میان ۸۱ هزار و ۴۰۰ تومان تا ۸۴ هزار و ۳۴۰ تومان در نوسان بود و با نرخ ۸۳ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد.

سطح ۸۲ هزار تومان به‌عنوان نخستین حمایت تتر در نظر گرفته می‌شود، در حالی که حمایت کلیدی در کف اخیر، یعنی ۸۱ هزار و ۴۰۰ تومان قرار دارد. در سمت مقابل، مقاومت اول در محدوده ۸۴ هزار تومان و مقاومت دوم در سطح روانی ۸۵ هزار تومان دیده می‌شود.

معامله‌گران روز دوشنبه پیش‌بینی کردند که قیمت‌ها از سطوح حمایتی عبور نخواهند کرد، زیرا شکست این سطوح نیاز به توافق قوی دارد و برهمین اساس، نوسانات جاری قیمت‌ها ادامه‌دار خواهد بود تا اخبار قطعی از مذاکرات منتشر شود.

برخی تحلیلگران هم بازگشت دلار را به‌دلیل افت طلای جهانی می‌دانند و معتقدند قیمت دلار و طلا در یک رابطه معکوس قرار دارند. اما گروهی دیگر این بازگشت را به‌عنوان پولبک می‌بینند و پیش‌بینی می‌کنند در صورت از دست رفتن حمایت، دلار به مسیر نزولی بازخواهد گشت.

در این میان، شایعات متناقضی درباره نقش بازارساز در بازار ارز مورد توجه قرار گرفت و برخی ادعا کردند که بازارساز فروش‌های خانگی را خریداری می‌کند، در حالی که گروهی دیگر گفته‌اند بازارساز در حال فروش درهم به بازار خانگی است. همچنین، اظهارات ترامپ درباره ایران هم تأثیر منفی بر بازار داشت و باعث کاهش قیمت‌ها شد. رئیس جمهور گفته بود که رفتار ایران تا کنون معقول بوده و نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد.

با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله گران فنی، مرز حمایت دلار تهران در محدوده کف کانال سوم از کریدور هشتم قرار دارد و در صورتی که قیمت به این سطح نزدیک شود و آن را از دست بدهد، احتمال افت بیشتر و ورود به کانال‌های پایین‌تر وجود خواهد داشت. از سوی دیگر، سطح مقاومتی مهم دلار در محدوده کف کانال پنجم کریدور هشتم قرار گرفته است و عبور از این سطح و تثبیت قیمت بالای آن، می‌تواند نشانه‌ای از آغاز یک روند صعودی جدید باشد.

فعالان بازار هم بر این باورند که در حال حاضر، پله دوم کانال دوم از کریدور هشتم به‌عنوان مرز حمایتی کلیدی برای دلار هرات تلقی می‌شود. در صورتی که قیمت این سطح را از دست بدهد، احتمال بازگشت به کانال‌های پایین‌تر افزایش می‌یابد و بازار ممکن است وارد فاز نزولی جدیدی شود. در مقابل، مرز مقاومتی مهم در کف کانال چهارم همین کریدور قرار دارد. اگر دلار هرات موفق به عبور از این سطح و تثبیت بالای آن شود، احتمال بازگشت به روند صعودی تقویت می‌شود.

همچنین به باور تکنیکالیست‌ها، مرز حمایتی درهم امارات در حال حاضر در سطح ۲۲ هزار و ۷۰۰ تومان قرار دارد. در صورتی که قیمت به این سطح برسد و نتواند آن را حفظ کند، احتمال کاهش بیشتر و ورود به کانال‌های پایین‌تر وجود دارد. در مقابل، مرز مقاومتی درهم امارات در سطح ۲۳ هزار و ۱۰۰ تومان قرار دارد و اگر قیمت از این سطح عبور کرده و تثبیت شود، بازگشت به روند صعودی و حرکت به سمت پله‌های بالاتر محتمل است.


برچسب‌ها: 
قیمت دلار
منبع خبر: