واکنش بازار نفت به امضای فرمان «فشار حداکثری» ترامپ بر ایران

کد خبر: 
۱۰۲۴۰

واکنش بازار نفت به امضای فرمان «فشار حداکثری» ترامپ بر ایران

چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ ۱۵:۲۰

گوی خبرروز گذشته هر بشکه نفت برنت که تا ۷۴.۱۹ دلار کاهش یافته بود، با انتشار خبر تشدید تحریم‌ها علیه نفت ایران تا ۷۶.۲۰ دلار بالا رفت. با این حال پس از انتشار گزارش مربوط به افزایش ذخایر نفت خام آمریکا، قیمت نفت مجدداً کاهش یافت و به ۷۵.۸۳ دلار رسید.

داده‌های «مؤسسه نفت آمریکا» نشان دادند که ذخایر نفت خام در ایالات متحده در هفته منتهی به ۲۴ ژانویه ۵.۰۲۵ میلیون بشکه افزایش یافته است.

این در حالی است که تحلیلگران انتظار افزایشی حدود ۳.۱۷ میلیون بشکه را داشتند. انتشار این گزارش باعث فشار بر قیمت‌ها شد و روند رشد نفت را متوقف کرد.

دونالد ترامپ روز سه‌شنبه کارزار «فشار حداکثری» خود علیه ایران را احیا کرد که شامل تلاش‌هایی برای رساندن صادرات نفت این کشور به صفر می‌شود و سیاست سختگیرانه واشنگتن علیه تهران را مجدداً اعمال می‌کند.

یک مقام ارشد ایالات متحده در این باره گفته است که دولت آمریکا در بخشی از تلاش‌ها برای فشار حداکثری بر ایران، کارزاری را با هدف «به صفر رساندن صادرات نفت ایران» اجرا خواهد کرد.

در پی صدور این دستور، حاشیه سود نفت کوره (نفت سنگین یا مازوت) در پی نگرانی از عرضه نفت کوره با افزایش همراه شد.با این وجود یک معامله‌گر نفت کوره در گفت‌و‌گو با خبرگزاری رویترز این افزایش را یک «واکنش لحظه‌ای» توصیف کرد و گفت که کاهش تقاضای چین همچنان به‌عنوان یک عامل منفی در بازار مطرح است.

منابع بازار تأکید دارند که روند صعودی نفت کوره محدود خواهد شد، زیرا انتظار می‌رود واردات این محصول در چین کاهش یابد. دلیل این کاهش، افزایش مالیات واردات نفت کوره و کاهش تخفیف‌های خرید در سال جاری عنوان شده است.

بر اساس برآورد‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ایران در سال ۲۰۲۳ از محل صادرات نفت خود ۵۳ میلیارد دلار و یک سال پیش از آن ۵۴ میلیارد دلار درآمد داشته است.

داده‌های اوپک نیز نشان می‌دهند که تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۴ در بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۸ به این سو بوده است.

نفت ایران معمولاً از طریق یک «ناوگان سایه» از نفتکش‌ها، که فعالیت‌های خود را برای دور زدن تحریم‌ها پنهان می‌کنند، جابه‌جا می‌شود.

منبع: یورونیوز


برچسب‌ها: 
قیمت جهانی نفت