مهارت‌های ارتباطی نقطه ضعف‌ها را به قوت تبدیل کند

کد خبر: 
۱۲۰۵۱
نیلوفر باقرزاده:

مهارت‌های ارتباطی نقطه ضعف‌ها را به قوت تبدیل کند

دوشنبه ۰۲ مهر ۱۴۰۳ ۱۲:۰۰
نیلوفر باقرزاده

گوی خبر - به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پویشگران گیل، آگاهی از اهمیت فن بیان و پرورش دادن این مهارت می‌تواند باعث موفقیت‌های فردی، اجتماعی و شغلی شود. فن بیان توانایی خوب صحبت کردن و برقراری ارتباط موثر با دیگران است و تقویت آن برای هر شخصی در هر جایگاهی مفید و ضروری می‌باشد. اگر بخواهیم با حرف‌هایمان بر ذهن و قلب دیگران تاثیر بگذاریم، باید از روش‌های درست فن بیان استفاده کنیم. با به کار بردن تکنیک‌های مختلف و داشتن فن بیان درست و قوی، می‌توان بر دیگران نفوذ داشت و آنها را در مسایل گوناگون قانع نمود. در نتیجه فن بیان موجب پیشرفت در زمینه‌های مختلف می‌شود.

در این خصوص سراغ یک جوان موفق گیلانی، سرکار خانم نیلوفر باقرزاده رفتیم تا با از فن بیان سخن بگوید. اگر شما هم قصد دارید درباره اهمیت فن بیان اطلاعات بیشتری کسب نمایید، این مصاحبه را تا انتها دنبال کنید.

ابتدا خودتون رو برای مخاطبین عزیزمون معرفی کنید.

نیلوفر باقرزاده ۲۸ ساله متولد و ساکن شهرباران‌های نقره‌ای رشت. دانشجوی دوره دکترا زبان و ادبیات انگلیسی هستم. در کنار درس و پژوهش، در زمینه هنر و ورزش نیز فعالیت دارم. دارای چندین مدال طلای استانی در رشته ورزشی پینگ پنگ و همچنین مربی بین‌المللی پینگ پنگ و داور شطرنج نیز می‌باشم. هنر را از سال ۸۵ زمانی که مدرسه می‌رفتم با تئاتر شروع کردم؛ و بعد از آن به سمت اجرا روی آوردم. از سال ۹۵ در زمینه استندآب کمدی فعالیت می‌کنم و در برنامه خندوانه و شب‌های آهنگی اجرا داشتم. در سال‌های اخیر با رادیو همکاری داشتم. در برنامه شب‌های جمعه رادیو جوان “اینجا شب نیست ” اجرا داشتم. از سال ۹۷ تدریس را آغاز کردم و اکنون استندآب کمدی و فن بیان و مهارت‌های ارتباطی را تدریس می‌کنم.

در طی سال‌های اخیر در زمینه طراحی لباس ورزشی نیز کار کردم و برای باشگاه فوتبال سپیدرود رشت و گل گوهر سیرجان لباس طراحی کردم.

خانم باقر زاده، فن بیان از نظر شما چیست؟

فن بیان هنر و مهارتی است که از طریق ارائه دلیل و برانگیختن عواطف مخاطب به سمت هدفی می‌رود که موردنظر گوینده است.

فن بیان چه نقشی در زندگی ما دارد؟

بچه‌ای که می‌خواهد با تاتی تاتی کردن راه رفتن را بیاموزد و با همان راه رفتن و گفتن کلمات مامان، بابا و آب و یا هرچیز دیگر، می‌خواهد با ما ارتباط برقرار کند. بنیان تمام چیز‌هایی که در زندگی داریم از ارتباطات شروع می‌شود.

بعضی از کودکان شیرین زبان هستند و برخی خجالتی و این بر می‌گردد به محیطی که در آن رشد کردند و وقت و انرزی که برایش صرف شده است و اینکه می‌خواهد این فرزند در آینده به چه جایگاهی برسد.

برای خیلی‌ها ممکن است پیش آمده باشد که به خاطر خجالتی بودن یک فرصت شغلی را از دست بدهد. در دوره‌ای از زندگی بچه‌ها ممکن است که حتی نتوانند “نه” بگویند، که بعضی‌ها به دام اعتیاد گرفتار می‌شوند.

فن بیان و مهارت‌های ارتباطی این کمک را به ما می‌کند که از همان کودکی بتوانیم درخواست‌های خود را بیان کنیم و بتوانیم حتی در بعضی مواقع که لازم باشد ” نه “بگوییم. حتی دوست پیدا کنیم. عده‌ای در مدرسه ده دوست دارند و عده‌ای یک دوست هم ندارند و تنها هستند گوشه گیر می‌شوند و دچار افسردگی می‌شوند و در آینده برایشان مشکلاتی را بوجود می‌آورد. در مدرسه معلمان از دانش آموزان سوالات شفاهی می‌پرسند و افراد خجالتی با آن که مطلب را بلد هستند به دلیل نداشتن مهارت ارتباطی قادر به پاسخگویی نیستند. در جوامع دیگر هم نداشتن مهارت ارتباطی فرد را دچار مشکل می‌کند. در سطح مدیران هم “بعضا “این مشکلات وجود دارد و مدیر نمی‌تواند منظور خود را بیان کند، دغدغه‌ها را بیان کند، مشکلات را عنوان کند و از دیگران بخواهد مشکلات خود و مجموعه تحت مدیریتش را برطرف نماید.

فن بیان و مهارت‌های ارتباطی از آن جهت که نقطه ضعف‌ها را به قوت تبدیل کند، ”نه ” گفتن را به ما یاد بدهد، خوب صحبت کردن را به ما یاد بدهد، خیلی در زندگی تک تک افراد نقش دارد.

یک استاد یا معلم اگر هم خیلی باسواد باشد، کتاب و مقاله نوشته باشد ولی فن بیان نداشته باشد و با دانشجو و دانش آموز ارتباط برقرار کند نمی‌تواند معلوماتش را به دیگران منتقل کند.

چگونه می‌توان فن بیان را تقویت کرد؟

بهترین و ساده‌ترین راه تقویت فن بیان این است که فرد به کلاس برود و زیر نظر اساتید مجرب آموزش ببیند. فن بیان یک هنر و مهارت است. وقتی از مهارت سخن گفته می‌شود مثل مهارت رانندگی و آشپزی است که هم به علم و هم به تمرین و ممارست احتیاج دارد.

اگر”کتاب آیین نامه راهنمایی و رانندگی “را بار‌ها و بار‌ها بخوانیم ولی ندانیم جای ترمز و گاز و کلاچ کجا است و چگونه در مواقع ضروری به موقع استفاده کنیم، نتوانستیم به مهارت برسیم. تنها با ممارست می‌شود به مهارت رسید.

فن بیان مهارت است و باید با تمرین و ممارست آموخت. فن بیان هنر هم هست. وقتی از هنر صحبت می‌کنیم یعنی ذوق و شوق چاشنی آن است.

وقتی که گفته می‌شود فن بیان هنر و مهارت است یعنی دو بال از هم جدا نشدنی. با اعتماد به نفس و عزت نفس می‌تواند انسان را به مسیر خیلی خوبی سوق داد.

برای تقویت فن بیان باید زیاد مطالعه کرد تکرار و تمرین هم نیاز است. بعضی از تمرین‌ها شامل تمرین‌های تنفسی، تمرین آوایی، ضبط کردن صدا و تصویر (تصویر بخاطر آن است که زبان بدن نقش مهمی دارد) خواندن کتاب و روزنامه با صدای بلند، گوش دادن پاکدست می‌تواند کمک کند.

فن بیان چه کمکی در ارتقا شغلی دارد؟

فردی در مصاحبه شغلی موفق است که با فن بیان درست خود را بتواند به کارفرما معرفی نماید. کارفرمایان افرادی را جذب می‌کنند که توانایی ارتباط برقرار کردن با دیگران را داشته باشد و منظور خود را بتواند بیان کند.

فردی که تخصص دارد ولی مهارت ارتباطی اش ضعیف باشد در مصاحبه شغلی نمی‌تواند به خوبی موفق شود.

فن بیان در امور قرار داد‌ها می‌تواند به مدیران کمک کند تا با این هنر و مهارت امتیاز بدهد و امتیاز بهتر بگیرد. هرکسی در هر شغلی که باشد باید مهارت فن بیان و ارتباطات را داشته باشد تا در شغل خود موفق باشد.

اعضای شرکت به مانند حلقه یک زنجیر می‌باشند که به هم متصل هستند و قدرت این زنجیر به بلندی و کوتاهی آن نیست به اندازه ضعیف‌ترین حلقه آن است اگر تمام حلقه‌ها قوی باشند ولی یک حلقه ضعیف باشد در نتیجه زنجیر پاره می‌شود.

اساس تمام رابطه‌های ما در جامعه و تمام دنیا بر اساس مهارت فن بیان و ارتباطات است که گفت‌و‌گو‌ها شکل می‌گیرد.

رسانه چه کمکی می‌تواند در تقویت فن بیان عمومی جامعه داشته باشد؟

خانواده‌ها فرزندان خود را انواع کلاس‌ها می‌فرستند و آخرین چیزی که به آن فکر می‌کنند کلاس فن بیان است. چرا؟ چون خود خانواده‌ها چیزی از اهمیت فن بیان نمی‌دانند، وقتی که مطلع می‌شوند تازه متوجه می‌شوند در حق فرزندان خود چه جفایی کرده‌اند.

کار مهم رسانه‌ها اطلاع رسانی و آگاهی بخشی است. رسانه‌ها می‌توانند در پرداختن به این موضوع خیلی کمک کنند و رویداد‌های این حوزه را اطلاع رسانی کنند که می‌توانند قوت قلبی برای کسانی باشند که در این حوزه فعالیت می‌کنند.

انتظاری که از رسانه‌ها می‌رود این است که خانواده‌ها را به سمت فراگیری مهارت فن بیان سوق دهند، با اطلاع رسانی و پرداختن به این موضوع زمینه را برای محک زدن فعالین این حوزه آماده کند. این کار باعث خواهد شد تا کسی به عنوان خجالتی بودن، فرصت‌های زندگی خود را از دست ندهد. هیچ موقع هم برای فراگیری مهارت فن بیان دیر نیست و این به توانایی و علاقمندی افراد بر می‌گردد.

در پایان چه سخنی برای خوانندگان دارید؟

امیدوارم که همه آدم‌ها، مردم ما در صحت و سلامت باشند، آرامش، عشق، ثروت بخش جدانشدنی زندگی باشد و آزاد و رها خوشبخت باشند و یاد بگیرند که برای خودشان و مروارید درونشان ارزش قائل باشند و عزت نفس و اعتماد به نفس خودشان را حفظ کنند، ارتقا بدهند تا به امید خدا از فرصت‌هایی که در زندگی دارند استفاده کنند و به آن چیزی که در رویاهایشان می‌گذرد دست پیدا کنند.

گفت‌و‌گو:مرتضی جلیل نژاد ماسوله


برچسب‌ها: 
نیلوفر باقرزاده, مهارت فن بیان