جزئیات مرگ خاموش ۷۰ بیمار دیالیزی بر اثر استفاده محلول آلوده به آلومینیوم در دوران رئیسی/ انتظار جرمانگاری و برخورد جدی از سوی دستگاه قضائی
جزئیات مرگ خاموش ۷۰ بیمار دیالیزی بر اثر استفاده محلول آلوده به آلومینیوم در دوران رئیسی/ انتظار جرمانگاری و برخورد جدی از سوی دستگاه قضائی
خبر، بهتآور و شوکهکننده بود و سکوت خبری مسئولان مسبب ماجرا در دولت وقت، تلختر! مرگ ۷۰ بیمار دیالیزی بر اثر استفاده محلولهای دیالیزی آلوده به آلومینیوم در دوران حضور بهرام عینالهی در وزارت بهداشت دولت سیزدهم، خبری است که این روزها به نقل محافل رسانهای بدل شده و بسیاری از ناظران و کارشناسان حوزه درمانی کشور و همچنین افکار عمومی را دچار التهاب و بهت کرده است.
اقتصاد۲۴- اهمالکاری-اگر خوشبینانه به ماجرا نگاه کنیم-در این سطح که منجر به از دست رفتن جان عزیز ۷۰ تن از هموطنان که خود با بیماری و روند درمان دست و پنجه نرم میکردهاند در کنار سکوت مسئولان وقت حوزه درمان از شخص رئیس دولت-اگر مطلع بوده- گرفته تا عیناللهی، وزیر بهداشت و دیگر مسئولان مستقیم و غیرمستقیم مرتبط با مسئله، تلخی و ناگوار بودن این فاجعه را بیش از پیش به کام افکار عمومی نشانده است.
ماجرا از این قرار بوده که شهرزاد عصاره، رئیس انجمن نفرولوژی ایران در خردادماه سال جاری از مرگ شماری از بیماران دیالیزی بر اثر استفاده از محلولهای دیالیز صفاقی (آلوده به آلومینیوم) بر اثر این مسمومیت خبر داد. شرکت تولیدکننده این محلولهای آلوده، ایرانی اعلام شد، اما در وهله نخست، خبری از تعداد هموطنان جانباخته بر اثر این مسئله به رسانهها راه پیدا نکرد. وی در این باره، عنوان داشت: «شرکتهای تولیدکننده باید مواد دارویی خود را تحت کنترل کیفی قرار دهند که در این فرآیند احتمالاً متوجه نشدهاند که این محلول آلودگی دارد. سازمان غذا و دارو نیز بر این موضوع باید نظارت کند تا محلولها قبل از رسیدن به دست بیماران از نظر کیفی کنترل شوند که گویا در این زمینه نیز دقت کافی انجام نشده است».
واکنش پارلمان.
سخنگوی کمیسیون بهداشت: دستگاه قضایی، برخورد جدی با خاطیان را در دستور کار قرار دهد
در همین رابطه اما، نخستین واکنش پارلمان به خبر محلولهای آلوده، یکشنبه همین هفته از سوی سلمان اسحاقی، نماینده مردم قائنات و سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دوازدهم مطرح شده و این نماینده پارلمان در واکنش به این ماجرا، ضمن تائید خبر مذکور از فوت ۷۰ تن از بیماران دیالیزی خبر داد.
وی افزود: «از دستگاه قضا میخواهیم ضمن ورود به این موضوع و جرم انگاری، برخورد جدی با عوامل خاطی را در دستور کار قرار داده و گزارشی را به کمیسیون ارائه کند»
واکنش سازمان غذا و دارو و نظارت سختگیرانه!
سازمان غذا و دارو نیز به این خبر واکنش نشان داده و در اطلاعیهای، عنوان داشت: «فرآیندهای تولید و نظارت در این حوزه تابع قوانین و مقررات سختگیرانهای است که اجازه هیچگونه تخلف یا کاستی را نمیدهد! سازمان غذا و دارو در ادامه این توضیحات مدعی شده که این سازمان با دقت کامل و بر اساس اصول علمی، بر روند تولید این محصول نظارت دارد و هرگونه تخلف احتمالی، بر اساس ضوابط، مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت».
این سازمان البته در اطلاعیه مطرح شده، شفاف نکرده که به رغم وجود این نظارت سختیگرانه ادعایی، چرا و چگونه چنین اتفاق ناگوار و غیرقابل جبرانی برای ۷۰ تن از بیماران در کشور رخ داده است!
موضع وزارت بهداشت درباره فاجعه
این اتفاق تماما در دوره قبل رخ داده و اکنون جای نگرانی وجود ندارد
حسین کرمانپور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، دیگر مقام مسئولی بود که به این مسئله واکنش نشان داده و در صفحه شخصی خود نوشت: «مطرح کردن فوت ۷۰ هموطن ما در موضوع دیالیز که تماماً در دوره قبل اتفاق افتاده، بسیار تاسف برانگیز و طرح آن در این زمان شاید به انگیزه رسیدگی سریعتر قضایی باشد. در همان دولت، پرونده قضایی تشکیل شده و احتمالاً با تسریع در رسیدگی میتوان پاسخگوی افکار عمومی بود، اما نکته مهمی که وزارت بهداشت به آن به طور جد اذعان دارد آن است که با اقدامات فوری مایع صفاقی آلوده همان زمان از بازار جمعآوری شده و در حال حاضر جای هیچ نگرانی وجود ندارد.»
ماجرا از کجا آب میخورد؟
این اتفاق ناگوار در نهایت رخ داده و افکار عمومی با نگرانی، منتظر رسیدگی و اطلاعرسانی از سوی دستگاه قضائی در این باره است. اما با این حال، شنیدههای «امتداد» نیز حاکی از آن است که این ماجرای تلخ از مراکز دیگری آب خورده و ارائه شده است.
منبع: امتداد
-------------------------------------------------------------