وزیر دفاع گفت: دشمن تلاش کرد به سامانه آفندی و پدافندی ما آسیب برساند که موفقیت چندانی نداشت. دانش پدافند ما بومی است و یکی از سامانههای آسیبدیده را فردای آن روز جایگزین کردیم
گوی خبر-سایت اصولگرای تبیان با انتشار یک فیلم شبیهسازی شده خبرداد:اهداف اسرائیل در سه موج و در چهار استان تهران، ایلام، خوزستان و سمنان مورد حمله قرار گرفتند موج اول به سایت موشکی ایلام، تاسیسات راداری خوزستان و پدافند هوایی حمله کرد موج دوم پایگاه موشکی و پایگاه پارچین را هدف گرفت و موج سوم نیز صنایع تولید موشک را مورد حمله قرار داد ۸۴ موشک از جنگندهها شلیک شده که ۷۰ تا ۷۸ عدد از آنها توسط پدافندها رهگیری شده و باقی به هدف اصابت کردند ۶۸ موشک نیز بیرون از مرزها و در خاک عراق منهدم شدند. از ۹ موشکی که به سمت تهران شلیک شده ۶ تا رهگیری و یکی هم به هدف نرسیده است
چهار روز پس از حمله اسرائیل به ایران جزئیات بیشتری از این تجاوز منتشر شد. وزیران دفاع، خارجه و سایت اصولگرای تبیان بخشهایی از این حمله را روشن کردند که چه اهدافی مدنظر بوده، اسرائیل از چه آسمانی برای حمله به ایران استفاده کرده و چه نقاطی مورد هدف قرار گرفتند و ایران نیز چگونه به مقابله با آن برخاسته است. دیروز سایت اصولگرای تبیان با انتشار یک فیلم شبیهسازی شده از حمله به ایران، جزئیات بیشتری از این ماجرا را روشن کرد. این سایت خبر داد: ساعت ۲ بامداد ۵ آبان ۱۴۰۳ جنگندههای اف ۱۶، اف ۱۵ و اف ۳۵ از سه پایگاه رامات دیوید، هاتزیم و رامون در اسرائیل عملیات خودشان را علیه ایران شروع کردند. تعداد جنگندهها تا ۱۰۰ فروند اعلام شده، اگرچه این موضوع هنوز تایید نشده است.
جنگندههای اف ۱۶ در این حمله ماموریت پشتیبانی را بر عهده داشتند. آمریکا نیز در این حمله پشیبانی گستردهای داشت؛ از پهپادهای جاسوسی و تانکرهای سوخترسان گرفته تا تلاش برای کور کردن رادارها و ماهوارههای ایران توسط پایگاههای ایالاتمتحده در کشورهای حاشیه خلیجفارس. جنگندههای اسرائیلی بعد از چند دقیقه پرواز، اول حریم هوایی سوریه را نقض کردند و بعد وارد عراق شدند. در عراق بدون آنکه به مرزهای ایران نزدیک شوند، اقدام به شلیک موشکهای بلواسپارو، راکس و ایرلورا کردند؛ بنابراین گزارش موشکهای راکس میتوانند بعد از جابهجایی هدف را دنبال کنند و حتی به عمق هدف نفوذ کرده و سپس منفجر بشوند.
موشک ایرلورا نیز دوربرد است و سر جنگی آن مجهز به جیپیاس است که در برابر جمینگ و حملات سایبری مقاوم است. این گزارش میافزاید: اهداف اسرائیل در سه موج و در چهار استان، تهران، ایلام، خوزستان و شاهرود مورد حمله قرار گرفتند. موج اول به سایت موشکی ایلام، تاسیسات راداری خوزستان و پدافند هوایی حمله کرد. موج دوم پایگاه موشکی و پایگاه پارچین را هدف گرفت و موج سوم نیز صنایع تولید موشک را مورد حمله قرار داد. نحوه قرار گرفتن تاسیسات شاهرود هنوز مشخص نیست. اما موشکهای استفاده شده از غرب کشور به برد کافی برای رسیدن به شاهرود برخورددار بودند. در تهران نیز عوامل نفوذی با کوادکوپترهایی وارد عمل شدند که توسط توپهای پدافندی منهدم شدند.
ایران چه عکسالعملی نشان داد؟
جنگندههای میگ ۲۹، اف۱۴ و اف۴ برای مقابله با ورود احتمالی جنگندههای دشمن به پرواز درآمدند. سیستمهای راداری مثل معراج ۴ این تحرکات را تشخیص دادند و پدافندهای مثل ۱۵ خرداد و باور ۳۷۳ هم در این حمله فعال شدند و عملکرد فوقالعادهای داشتند. در مجموع ۸۴ موشک از جنگندهها شلیک شده که ۷۰ تا ۷۸ از آنها توسط پدافندها رهیگیری شده و باقی به هدف اصابت کردند. ۶۸ موشک نیز بیرون از مرزها و در خاک عراق منهدم شدند. از ۹ موشکی که به سمت تهران شلیک شده، ۶ تا رهگیری و یکی هم به هدف نرسیده است.
استفاده از آسمان عراق و برخی کشورها
دیروز نیز سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه ایران در حاشیه جلسه هیات دولت خبر داد: جنگندههای رژیم صهیونیستی از کانالی که آمریکا درست کرده بود تجاوز اخیر به ایران را انجام دادند. به گفته او «به جز آسمان عراق از آسمان برخی کشورهای دیگر هم استفاده شده بود». عراقچی نامی از کشور دیگر را ذکر نکرد که کدام یک از همسایههای ایران آسمان خود را در اختیار جنگندههای اسرائیلی قرار داده است، اما در روزهای گذشته شایعاتی درخصوص آذربایجان منتشر شده بود که گویا برخی از جنگندههای اسرائیل از این کشور به ایران حمله کردهاند. با این حال این شایعات تقویت و تایید نشد.
هدف سامانه افندی و پدافندی بود
امیر نصیرزاده، وزیر دفاع نیز در پاسخ به این پرسش که آیا از طریق همسایههای شمالی از سوی اسرائیل مورد تعرض قرار گرفتهایم، بیان کرد: نه. او با بیان اینکه «رژیم صهیونیستی حتی اگر یک تیر به بیابان ما بزند به کشور ما جسارت کرده و برای ما قابل گذشت نیست» خبر داد: دشمن تلاش کرد به سامانه افندی و پدافندی ما آسیب برساند که موفقیت چندانی نداشت، چون ما تمهیدات پدافند غیرعامل دیده بودیم. دانش پدافند ما بومی است و یکی از سامانههای آسیبدیده را فردای آن روز جایگزین کردیم.
نصیرزاده ادعای ورود جنگندههای اسرائیل به آسمان کشور و همچنین از بین بردن توان پدافند کشور را رد کرد. او توضیح داد: «در صنایع دفاع، نه کشته و زخمی داشتیم، چون تمهیدات لازم را دیده بودیم. در روند تولید سامانه آفندی مثل موشک هیچ خللی ایجاد نشده است، چون دانش آن بومی است». امیر نصیرزاده درباره پاسخ ایران به اسرائیل بیان کرد: ما متناسسب با قوانین بینالمللی عمل میکنیم. طبق فرمان رهبر انقلاب نه تعلل میکنیم، نه شتابزده عمل میکنیم. تدبیر مناسب برای برای زمان و مکان مناسب در نظر گرفته میشود. همچنین برای تقویت پدافند هواپایه برنامههای خوبی داریم که به موقع اعلام میکنیم.
موشکهای دوربرد هواپایه
ستاد کل نیروهایهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نیز پیش از این در بیانیهای اعلام کرده بود که اسرائیل «با استفاده از فضای در اختیار ارتش تروریستی آمریکا در عراق در یکصد کیلومتری مرزهای ایران و از راه دور، تعدادی موشک دوربرد هواپایه که دارای سر جنگی بسیار سبک در حدود یکپنجم کلاهک موشکهای بالستیک ایرانی است را به سمت برخی از رادارهای مرزی در استانهای ایلام، خوزستان و اطراف استان تهران پرتاب کرده که در پی عملکرد به موقع پدافند هوایی کشور، خسارت محدود و کماثری را وارد و چند سامانه راداری آسیب دیده که تعدادی بلافاصله ترمیم و برخی نیز درحال ترمیم هستند. در این اقدام نامشروع و غیرقانونی، با آمادگی پدافند هوایی کشور تعداد قابل توجهی از موشکها ردگیری و رهگیری شده و از ورود هواپیماهای دشمن به حریم هوایی کشور جلوگیری به عمل آمده است»/ سازندگی
-------------------------------------------------------------