ارزیابان کتاب به «بهشهر» رسیدند

کد خبر: 
۱۱۵۷۷
برای انتخاب شهر پایتخت کتاب

ارزیابان کتاب به «بهشهر» رسیدند

شنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ ۱۲:۱۲

گوی خبر- تصمیم‌گیری درباره معرفی پایتخت کتاب ایران در سال جاری در حالی انجام می‌شود که شهرستان‌های بهشهر و لاهیجان به صورت مشترک برای قرار گرفتن در لیست ۵ شهر دوستدار کتاب که از بین آنها یک شهر به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب می‌شود، بررسی می‌شوند.

از این رو بهشهر روز چهارشنبه میزبان داوران کشوری برای ارزیابی عملکرد این شهرستان در حوزه کتاب بود تا پس از بررسی‌ها، از بین این دو شهرستان، یک شهر در لیست نهایی شهر‌های دوستدار کتاب برای انتخاب پایتخت کتاب ایران قرار گیرد.

عملکرد معطوف به آینده بهشهر در حوزه کتابخوانی

در این بازدید که با حضور داوران نهمین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد، علی اکبر زین العابدین یکی از داوران نهمین دوره پایتخت کتاب ایران درباره فرآیند انتخاب پایتخت کتاب در این دوره توضیح داد: امسال برای نخستین بار است که به جای انتخاب ۵ شهر دوستدار کتاب که از بین آنها یک شهر به عنوان پایتخت معرفی می‌شود، ۶ شهر به شکل اولیه به عنوان کاندیدا اعلام شدند که باید بر طبق اساسنامه، پنج شهر باشند. بهشهر و لاهیجان دو شهری هستند که به صورت مشترک مورد بررسی قرار می‌گیرند که یکی از آنها در لیست پنج شهر دوستدار کتاب قرار خواهد گرفت و دیگری در لیست پنج شهر بعدی که امسال با عنوان شهر‌های مشتاق کتاب معرفی شده‌اند، قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در این بررسی‌ها نگاه ما معطوف به شهر‌های کوچک است و هیچ نگاه کلان شهری وجود ندارد و در حال حاضر شهر اِوَز از استان فارس بالاترین امتیاز را در بین سایر شهر‌ها به خود اختصاص داده است.

زین العابدین در خصوص انتخاب بهشهر برای این بررسی‌ها اعلام کرد: طرح‌های نوآورانه‌ای که در این شهر اجرا شده است، ما را بر این داشت تا عملکرد این شهرستان را مورد بررسی قرار داده و این شانس را برایش قائل شویم که بتواند در لیست پنج شهر دوستدار کتاب قرار گیرد.

این داور پایتخت کتاب ایران با اشاره به تفاوت عمده بهشهر و لاهیجان در عملکرد تصریح کرد: لاهیجان گذشته پرباری در حوزه کتاب دارد و اقدامات صورت گرفته در این شهر معطوف به گذشته است، اما بهشهر اقدامات معطوف به آینده دارد و در این ارزیابی، آنچه مورد توجه قرار می‌گیرد، ضمانت اجرایی این اقدامات در آینده است.

انتخاب انگیزه بخش برای شهر‌های مازندران

در ادامه این نشست محمد محمدی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اظهار کرد: تلاش مردم و مسئولان در رویکرد فرهنگی بهشهر ستودنی است و حق این شهر است که جزو ۵ شهر دوستدار کتاب قرار گیرد.

وی افزود: با انتخاب شفاف و دقیق پایتخت کتاب، انگیزه برای همه شهر‌های استان‌مازندران ایجاد می‌شود تا شهر دوستدار و مشتاق کتاب داشته باشیم.

همچنین سکینه خاتون مهدیان پور مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران نیز با اشاره به حضور خود در جمع داوران سال‌های گدشته انتخاب پایتخت کتاب ایران، اظهار کرد: کتاب و کتابخوانی در بهشهر که اشرف البلاد است، ریشه در خانه‌های مردم دارد. با توجه به پشتکاری که در سطح شهر دیده می‌شود آن هم توسط دستگاه‌هایی مثل شهرداری که متولی کتاب و کتابخوانی نیستند، پیشنهاد می‌شود برای بررسی هرچه بیشتر، بازدید‌های میدانی از اقداماتی که در سطح شهر صورت گرفته انجام شود.

اقدامات فرهنگی بهشهر در حوزه کتابخوانی

شهردار بهشهر در ادامه این نشست به اشاره به اقداماتی که این دستگاه در همراهی با متولیان کتاب در شهرستان داشته گفت: حمایت از کتاب و کتابخوانی را وظیفه اصلی خود می‌دانیم و در همین راستا با مصوبه اخیر شورا، زمینی برای احداث کتابخانه جدید اختصاص یافته است.

یاسر احمدی افزود: شهرداری نیز در کنار دستگاه‌های متولی کتاب تلاش می‌کند تا به معرفی بهشهر به عنوان شهر دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ایران کمک کند.

وی با اشاره به اینکه لازم است تا شهروندان با آگاهی بیشتری در حوزه کتاب زیست کنند، اعلام کرد: در نماز جمعه هر هفته معرفی کتاب و میز کتاب داریم.

در ادامه رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بهشهر نیز با بیان اینکه شورای شهر بهشهر و شهردار و مجموعه شهرداری نگاه فرهنگی بسیار خوبی دارد، اظهار کرد: کتابخانه عمومی، خیرین حوزه کتاب، آموزش و پرورش و همه نهاد‌های دخیل دغدغه‌مند دست به دست هم داده‌اند تا بهشهر به عنوان دایتخت کتاب ایران معرفی شود.

مسعود فلاح افزود: برای رسیدن به این آرزو هفت دوره تلاش کردیم و سه دوره تا نیمه نهایی رسیدیم و حتی در یک دوره روستای «بیشه بنه» به عنوان روستای دوستدار کتاب معرفی شد.

وی تصریح کرد: بهشهر دیار علما و بزرگان صاحب نام و اهل قلم همچون آیت الله کوهستانی، آیت الله هاشمی نژاد و … است و هدف ما تولید محتوا و تولید محتوای کتاب بود تا وارد زندگی مردم شود.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بهشهر یادآور شد: برپایی نمایشگاه کتاب، معرفی تازه‌های کتاب در شورای اداری، رونمایی از کتاب نویسندگان، جام باشگاه‌های کتاب، روستای دوستدار کتاب اهدای کتاب به مساجد و مدارس و کانون فرهنگی و محلات، پرواز یار مهربان به مناطق کوهستانی و هدیه کتاب، تجلیل از کتب ایثار و شهادت در محلات، حمایت از نویسندگان کتاب، نشست با شعرا و شعرخوانی، خرید بخشی از کتاب نویسندگان و برگزاری همایش مفاخر، از جمله عملکرد‌های ما در بخش کتاب است.


برچسب‌ها: 
کتاب و کتابخوانی