عربستان سعودی

بنابر اعلام یک منبع خبری، مقام‌های ارشد روسیه و آمریکا امروز سه‌شنبه، ۳۰ بهمن‌ماه، گفت‌و‌گو‌های خود درباره بهبود روابط و پایان دادن به جنگ در اوکراین را در شهر ریاض پایتخت عربستان آغاز کردند.

به ادعای ناظران در شرایطی که زمینه برای هم‌صدایی ایران و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس هموار شده است، اروپا این فرصت را دارد تا از این همگرایی برای تداوم ثبات و جلوگیری از توسل تهران به قدرت سخت بهره‌مند شود و این فرصت زمانی حاصل خواهد شد که قاره سبز با لحاظ کردن واقعیت‌های میدانی با سیاست‌های ترامپ هم‌صدا نشود.

در واکنش به پیشنهاد نخست‌وزیر رژیم اسرائیل وزارت خارجه عربستان سعودی یک بیانیه صادر کرد.

به باور ناظران پادشاهی‌های خلیج فارس فارغ از رویکرد محتاطانه‌ای که در ارتباط با تحولات سوریه دارند، تلاش می‌کنند تا در آینده شام پسااسد سهمی جدی داشته باشند

«فیصل بن فرحان»، وزیر خارجه عربستان دیروز-یکشنبه- پس از دیدار دوجانبه با «اسعد الشیبانی»، وزیر خارجه دولت موقت سوریه در حاشیه نشست ریاض، بر اهمیت ادامه ارائه هرگونه حمایت از ملت سوریه تأکید کرد و گفت که آینده سوریه به خود سوری‌ها مربوط می‌شود.

فیلم/ برافراشته شدن پرچم جدید سوریه در خیابان‌های ریاض

پرچم سوریه جدید در استقبال از هیات وزرای سوری در خیابان‌های ریاض پایتخت عربستان سعودی برافراشته شد

Share

در شرایطی که تهران و ریاض تلاش دارند تا روابط دیپلماتیک خود را عادی جلوه دهند؛ گروهی از تحلیلگران با اشاره به حوزه‌هایی که دو بازیگر در قابش رقابت‌های جدی را تجربه می‌کنند، مدعی‌اند که بن سلمان از هرگونه اعمال فشار حداکثری علیه تهران استقبال خواهد کرد چرا که اینگونه مدعی است رقیب دیرینه‌اش تحت فشار‌ها قدرت مانورش کاهش خواهد یافت.

عربستان سعودی رتبه سوم جهان با بیشترین ورود گرشگر

 روزنامه «سعودی گازت» نوشته است این کشور از نظر ورود گردشگر بین‌المللی در رتبه سوم جهان قرار گرفت و در هشت تا نه ماه اول سال ۲۰۲۴ رشد بیش از ۶۱ درصدی را نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۹ به ثبت رسانده است.

گوی خبر-رسانه‌های عربستانی مدعی شده‌اند این کشور در ۹ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۴ توانسته در رتبه سوم کشور‌های جهان با بیشترین ورود گرشگر بین‌المللی قرار گیرد.

در سال ۲۰۲۳، کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس روزانه ۴.۰۶ میلیون بشکه نفت خام به چین صادر کردند که ۳۶ درصد از کل واردات نفت خام چین را تشکیل می‌دهد. با احتساب واردات از عراق و ایران، منطقه خلیج فارس بیش از نیمی از نیاز نفت خام چین را تامین می‌کند. در عین حال، چین در حال افزایش منابع انرژی تجدیدپذیر است. چین با سهم تولید قابل توجهی در انرژی باد، انرژی خورشیدی، باتری و لیتیوم، رهبر زنجیره تامین انرژی پاک در جهان را عهده‌دار است.

ناظران با استناد به فعل و انفعال‌های مشترک اعراب با کشورهای اروپایی بر این باورند که پادشاهی‌ عرب و قاره سبز با تکیه بر اهرم‌هایی که در اختیار دارند، تلاش می‌کنند تا زمینه و بستر تعاملات متقابل را هموار کرده و بدین طریق منافع شخصی‌شان را محقق کنند.