بیماری سرطان

عوامل مختلفی مانند عفونت هلیکوباکتر پیلوری، رژیم غذایی نامناسب، مصرف زیاد غذا‌های دودی و فرآوری‌شده، سیگار کشیدن و سابقه خانوادگی می‌توانند خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهند.

برای پیشگیری از سرطان دهان، بهتر است از مصرف دخانیات و الکل خودداری شود، رژیم غذایی سالم شامل میوه‌ها و سبزیجات رعایت گردد، بهداشت دهان و دندان حفظ شود، و در صورت داشتن رفتار‌های پرخطر، واکسن HPV تزریق گردد. معاینات منظم دندان‌پزشکی نیز می‌تواند به تشخیص زودهنگام و افزایش احتمال درمان موفقیت‌آمیز کمک کند.

افزایش آمار سرطان در ایران در بین دهه شصتی‌ها

یکی از دلایل افزایش آمار سرطان در ایران، افزایش جمعیت در دهه شصت است. این پیک جمعیتی که به دلیل ارتقاء سطح سلامت و بهداشت جامعه، متوسط عمر طولانی‌تری از نسل‌های قبل دارد، با سرطان‌های بیشتری نیز درگیر خواهد بود.

سرطان در ایران

معاون پژوهشی پژوهشکده سرطان می گوید: روزانه ۲۰۰ مرگ ناشی از سرطان در کشور داریم. زمانی که بیماری کرونا روزانه ۲۰۰ مرگ رقم میزد بسیاری نگران می‌شدند، اما به نظر می‌رسد آمار مرگ روزانه ۲۰۰ نفر در کشور که معادل سقوط روزانه یک فروند هواپیما در کشور است، برای کسی نگرانی ایجاد نکرده است.

 سرطان حنجره

علائم اولیه سرطان حنجره اغلب با علائم ساده‌ای، چون گلودرد، تغییر صدا و سرفه‌های خشک همراه است، اما با پیشرفت بیماری، نشانه‌های شدیدتری مانند دشواری در بلع و تنفس، خونریزی از دهان یا گلو، و کاهش وزن غیرمنتظره نیز ممکن است بروز کنند.

درباره سرطان روده بزرگ بیشتر بدانید

برای پیشگیری از بروز سرطان روده بزرگ، مصرف برخی از مواد غذایی می‌تواند به کاهش خطر ابتلا کمک کند. این خوراکی‌ها معمولاً حاوی فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها، و ترکیبات ضدالتهابی هستند که به سلامت روده و کاهش التهاب کمک می‌کنند.

آیا سرطان پروستات قابل درمان است؟

سرطان پروستات یکی از انواع سرطان است که خاص مردان محسوب می‌شود. این سرطان در غده پروستات ایجاد می‌شود. پروستات غده‌ای گردو مانند و کوچک است که وظیفه تأمین مایع منی را بر عهده دارد. این سرطان قابل کنترل و درمان است

همدان ـ سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه شیوع سرطان روده بزرگ در قشر مردان بیش از زنان است، گفت: در مجموع سرطان دستگاه گوارش سومین عامل مرگ و میر در جهان است.

«سرطان پستان نه تنها شایع‌ترین سرطان در میان زنان جهان است، بلکه شایع‌ترین سرطان در زنان ایرانی نیز محسوب می‌شود؛ به طوری که یک زن ایرانی در هر ۲۰ دقیقه به سرطان پستان مبتلا می‌شود.»