مذاکره ایران با آمریکا

غیبت اروپایی‌ها در مذاکرات ایران و امریکا در عمان به حاشیه رانده شدن آنها منجر شده است. چه عواملی در ارتباط با ایران و امریکا به کنارگذاشته شدن اروپا منجر شد و چه پیامد‌هایی بر سیاست خاورمیانه خواهد داشت؟

مواضع اخیر اصولگرایان تندرو حکایت از یک چنددستگی و وجود مواضع مختلف درباره مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا در میان اردوگاه آنان دارد.

اینفوگرافی/ ۱۵ مذاکره بین‌المللی مهم ایران پس از پیروزی انقلاب

پس از انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷، کشور با تحولات سیاسی و بین‌المللی گسترده‌ای رو‌به‌رو بود که منجر به مذاکرات مهم و پیچیده‌ای در عرصه جهانی شد. مذاکراه برای آزادی گروگان‌های آمریکایی، مذاکرات پایان جنگ ایران و عراق، مذاکرات هسته‌ای و در آخرین مورد مذاکره غیرمسقیم در مسقط از مهم‌ترین مذاکرات بین‌المللی رخ داده میان ایران و سایر کشورهاست.

Share

در حالی که دور نخست مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان به پایان رسید، تیم مذاکره کننده ایرانی با حمایت افکار عمومی و اجماع و وفاق مسئولان عالی رتبه نظام در این مذاکرات حضور یافت.

هزینه‌های امنیتی سفر هیئت دیپلماتیک ایران به عمان نسبت به کشور‌های غربی پایین‌تر است. تیم‌های امنیتی داخلی ایران که از نیرو‌های متخصص ایرانی تشکیل می‌شوند، مسئول تأمین امنیت مقامات هستند و هزینه کمتری نسبت به تیم‌های خارجی دارند.

نخستین دور گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا دقایقی پیش در مسقط آغاز شد.

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضمن اشاره به لزوم دستیابی به یک توافق بین ایران و آمریکا، عنوان کرد که بهترین‌ها را برای مذاکرات بین این دو کشور در عمان آرزو می‌کند.

رویترز گزارش داد: مذاکرات ایران و آمریکا که قرار است تنها بر سر برنامه هسته‌ای تهران باشد، در حالی آغاز می‌شود که پیشرفت در این روند می‌تواند بر کاهش تنش‌های منطقه تاثیر بگذارد.

عکس/ توئیت مشاور عراقچی درباره مذاکره ایران و آمریکا

رنجبران، مشاور وزیر خارجه توئیتی به این شرح درباره مذاکرات عمان منتشر کرد: شنبه در مسقط چه مذاکرات شکست بخورد و چه ادامه یابد یا حتی به نتیجه برسد ( که در این مقطع بعید است ) پیروز آن مردم و نظام جمهوری اسلامی خواهد بود.

Share

گوی خبر-روزنامه خراسان نوشت: ماهیت این رژیم، در گرو استمرار بحران، درگیری و تنش در محیط پیرامونی‌اش تعریف می‌شود. صلح، ثبات و گفت‌و‌گو، واژگانی هستند که با ذات وجودی اسرائیل در تناقض قرار دارند. از این منظر، هرگونه تنش‌زدایی، مخصوصاً اگر با محوریت ایران صورت گیرد، تهدیدی مستقیم برای نظم مدنظر تل‌آویو است؛ نظمی که بر پایه استمرار پروژه ایران‌هراسی بنا شده است.