بنیامین نتانیاهو

نتانیاهو

مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در سه دور برگزار شده، با تحولات جدیدی روبه‌روست. در حالی که ترامپ تحت فشار نئوکان‌هاست، تغییرات موضعی آمریکا از خواسته‌های پیشین نشان‌دهنده تلاش برای رسیدن به توافق است. 

عکس/ شمخانی جواب تهدید نتانیاهو را با تهدید داد

علی شمخانی مشاور سیاسی رهبری در توییتی نوشت: نتانیاهو گفته: «ما رآکتورهای هسته‌ای ایران را نابود می کنیم و هیچ چیزی کمتر از نابودی کامل توان هسته‌ای ایران قابل قبول نیست.» تبعات این اقدام برای اسراییل خارج از تصور است اما سوال: آیا این تهدیدات ناشی از تصمیم مستقل اسرائیل است، یا هماهنگ با ترامپ و پیشبرد مذاکرات با ایران؟

Share

شنبه شب، نتانیاهو با انتشار بیانیه‌ای بار دیگر اعلام کرد تصمیم او برای ادامه جنگ غزه قطعی است. ساعاتی پیش از انتشار این بیانیه، مذاکره‌کنندگان آمریکایی و ایرانی برای دومین بار در این ماه با هم دیدار کردند تا در مورد توافقی جدید برای برنامه هسته‌ای ایران گفت‌و‌گو کنند.

​نخست وزیر رژیم صهیونیستی به ناسزاگویی پسرش علیه رئیس جمهور فرانسه واکنش نشان داد.

 سخنگوی کتائب القسام ضمن هشدار درباره وضعیت نامساعد اسرای اسرائیلی در مناطق درگیری در نوار غزه، از تصمیم قاطع خود در قبال این اسرا خبر داد و نتانیاهو را مسئول عواقب تداوم بمباران این مناطق و کشته شدن احتمالی این اسرا دانست.

طی ماه‌های گذشته، رژیم جدید دمشق به‌صراحت اعلام کرده که تمایلی به درگیری با اسرائیل ندارد، اما اسرائیل با افزایش اقدامات نظامی و ایجاد مناطق نفوذ در جنوب سوریه، دمشق را به چالش کشیده است. احمد الشرع با مشکلاتی از جمله ضعف نظامی و وضعیت وخیم اقتصادی روبه‌روست و تلاش‌هایش برای همکاری با ترکیه و ایجاد ثبات در کشور، در مقابل مداخلات اسرائیل و تداوم تحریم‌های بین‌المللی به کندی پیش می‌رود.

پس از آنکه رژیم صهیونیستی آزادی ۶۰۲ اسیر فلسطینی در چارچوب مرحله هفتم توافق تبادل اسرا را به تعویق انداخت، دفتر نخست‌وزیر این رژیم صبح امروز از توقف روند آزادی این اسرا خبر داد.

نتانیاهو بر تعهد خود برای اطمینان از اینکه سوریه دیگر هرگز به تهدیدی برای اسرائیل تبدیل نخواهد شد، تاکید کرد و همچنین وعده داد ایران هرگز سلاح هسته‌ای نداشته باشد که برای امنیت اسرائیل، ایالات متحده و جهان مهم است.

 ترامپ گفت که گام‌های بعدی درباره مذاکرات آتش‌بس و تبادل اسرا «به اسراییل بستگی دارد، البته با مشورت من». او نگفت که چه زمانی این پیام را به نتانیاهو داده است. 

دونالد ترامپ پس از آغاز دورهٔ دوم ریاست‌جمهوری خود، با صدور مجموعه‌ای از فرمان‌های اجرایی بحث‌برانگیز، تغییرات گسترده‌ای در سیاست داخلی و خارجی آمریکا ایجاد کرد. این اقدامات شامل بازنگری یا لغو بسیاری از سیاست‌های دولت بایدن، کاهش حمایت از سازمان‌های بین‌المللی، تأکید بر حمایت از اسرائیل، و تلاش برای جابه‌جایی اجباری فلسطینیان در غزه بود. هم‌زمان، مخالفت‌ها با محدودیت‌های آزادی بیان و تصمیمات جنجالی او در سیاست‌های تجاری و کمک‌های خارجی ادامه یافت.