اقتصاد ایران در سالهای اخیر با چالشهای متعددی روبهرو بوده است. از نوسانات ارزی گرفته تا تورم بالا و افزایش قیمت کالاهای اساسی، تمامی این مشکلات به طور مستقیم بر قدرت خرید مردم و شرایط بازار تاثیر گذاشته است. در این راستا، دولت چهاردهم با نگاه حمایتی و به منظور کنترل قیمتها و تسهیل دسترسی به کالاهای اساسی، سیاست توزیع کالابرگ الکترونیکی را به عنوان یک ابزار مهم در دستور کار قرار داده است.
واریز یارانههای نقدی از امروز آغاز میشود و برای هر خانوار ۴ نفره مشمول دریافت یارانه ۴۰۰ هزار تومانی، یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان یارانه واریز خواهد شد.
دو نماینده مجلس با تاکید بر لزوم بازبینی یارانهبگیران، به نحوه حذف یارانه پردرآمدها پرداختند. بر این اساس، یارانه دهکهای پردرآمد براساس لایحه۱۴۰۴ قرار است در سال آینده حذف و درآمد ناشی از آن به دهکهای پایین تعلق گیرد.
آن گونه که سرپرست سازمان هدفمندی یارانهها اعلام کرده است، یارانه نقدی دهکهای ۸ تا ۱۰ قطع میشود و با توجه به اینکه پیشتر اعلام شده هر دهک از لحاظ جمعیتی همواره ثابت و بهطور متوسط شامل ۸.۵ میلیون نفر است، یارانه نقدی حدود ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر (حدود ۳۳ درصد کل جامعه) حذف خواهد شد.
یک اقتصاددان گفت: در سه دهه گذشته به خصوص در سالهای پس از شدت گرفتن تحریمها به اندازهای تعداد افراد نیازمند افزایش یافتهاند که اگر به هفتاد میلیون نفر از جمعیت هم یارانهای پرداخت شود، کار اشتباهی نیست.
در حالی که ارایه لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به مجلس شورای اسلامی از افزایش ۱۵ درصدی منابع هدفمندسازی یارانهها حکایت دارد، این سوال در اذهان یارانه بگیران ایجاد شده است که آیا مبلغ یارانه دریافتی خانوارهای ایرانی به همین میزان افزایش خواهد یافت یا خیر.
عدم واریز یارانه نقدی برای برخی از مشمولان دهکهای درآمدی اول تا سوم این شائبه را به وجود آورده که یارانه نقدی آنها حذف شده است. آیا چنین موضوعی واقعیت دارد؟