بازدید معاون سازمان انرژی هستهای از ظرفیتهای پایانه صادرات برنج ایران
بازدید معاون سازمان انرژی هستهای از ظرفیتهای پایانه صادرات برنج ایران
گوی خبر- دکتر حمید راشدی برای بررسی ظرفیت بهرهمندی مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج از فناوری پیشرفته بازدید کرد.
مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران دراین بازدید گفت: خوشبختانه زیرساختهای لازم دراین مرکز کاملا فراهم است و با بهرهگیری از تکنولوژی پرتودهی در محصولات کشاورزی به خصوص برنج تحول بسیار بزرگی دراین بخش ایجاد خواهد شد.
سید اسماعیل یزدانپناه افزود: تکنولوژی پرتودهی محصولات کشاورزی که درانحصار چند کشور قرار داشت، خوشبختانه دانشمندان جوان سازمان انرژی اتمی ایران توانستند این دانش و تجهیزات آن را دراختیار بخش کشاورزی کشور قرار بدهند.
وی با تاکید براینکه یکی از رسالتهای مهم مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج، سازماندهی، توزیع و صادرات برنج با در نظر گرفتن منافع تولید کنندگان و مصرف کنندگان در بازار فروش و عرضه برنج، برندسازی و اطمینان خاطر برای مصرف کننده برای خرید برنج سالم و بدون ناخالصی و نیز جلوگیری از واردات برنج و ظرفیت برای صادرات این محصول است، تصریح کرد: با خرید، نصب و بکارگیری از ظرفیت دستگاه پرتودهی به برنج در ماندگاری، آفت زدایی و صادرات برنج به عنوان یک محصول کاملا سالم در فرایند عرضه در بازار مفید فایده خواهد بود.
مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران با اشاره به اینکه این مرکز در سالهای اخیر با راه اندازی بخشهای مختلف آزمایشگاهی، گمرکی، بانکی و امکانات لجستیکی و همکاری با موسسات تحقیقاتی، دانشگاهی و شرکتهای دانش بنیان یکی از مراکز عمده تجارت برنج در ایران و کشورهای همسایه بوده است، تصریح کرد: انتظار است با حمایت بخش دولتی و سیستم بانکی استان و کشور و پرداخت تسهیلات مورد نیاز برای خرید دستگاه پرتودهی برنج دراین مرکز، محصول نهایی در تراز بازارهای جهانی عرضه شود.
یزدان پناه، افزود: درحال حاضر با ظرفیتسازی و انبارهایی که درمحل پایانه برنج آمل ایجاد شده است، قابلیت تامین بیش از ۴۰۰ هزار تن برنج سفید در سال و ارسال آن به سراسر کشور و همچنین سایر نقاط دنیا را دارد.
وی با بیان اینکه درحال حاضر نگهداری برنج در بهترین شرایط آن بیشتر از یکسال نیست، یادآورشد: با استفاده از فرایند پرتودهی، امکان نگهداری و سلامت برنج با این روش به بیش از ۵ سال افزایش خواهد یافت.
مازندران با دارا بودن بیش از ۲۲۰ هزار هکتار شالیزار و تولید یک میلیون و۱۰۰ هزار تن برنج سفید، نخستین تولید کننده این محصول درکشور محسوب میشود.
-------------------------------------------------------------