مذاکرات ایران با آمریکا

 ایران پیش از این ابراز ناامیدی کرده بود که اروپا از آمریکا مستقل عمل نکرده و نتوانسته تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را طبق وعده داده‌شده در برجام لغو کند. اکنون بعید به نظر می‌رسد که حتی پیش از روی کار آمدن ترامپ بتوان به یک توافق کلی دست یافت، حتی اگر پیشرفت قابل‌توجهی در مذاکرات بین اروپا و ایران در وین در سال ۲۰۲۲ حاصل شده بود، امروز دیگر اوضاع مانند گذشته نیست. 

 

 

امیرعلی ابوالفتح درباره مواضع اخیر مقامات رسمی ایران درخصوص تمایل به مذاکره با ترامپ و اینکه آیا می‌توان اظهارات رسمی در این باره را سیگنال جدید ایران به امریکا قلمداد کرد، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره بر گفت‌و‌گو و تعامل تاکید داشته است. خروج ایالات‌متحده از برجام، تصمیمی بود که امریکا اتخاذ کرد، اما ایران در تمامی این سال‌ها همچنان به تعهدات خود در چارچوب برجام پایبند مانده است.

 

به نظر می‌رسد قطعنامه جدید شورای حکام آژانس و مصاحبه اخیر علی لاریجانی با تأکید بر این نکته که «برجام وحی منزل نیست»، خبر از «مذاکره جدید» و «توافق جدید» می‌دهد. هرچند مجموع گفته‌های مقامات در چند هفته گذشته حاکی از نوعی بلاتکلیفی و ناهماهنگی است.

 

مقام ارشد اتحادیه اروپا گفت: «درباره مذاکرات هسته‌ای، ما امیدواریم دیپلماسی هسته‌ای بتواند به‌زودی احیا شود. این موضوع همچنین برای ثبات منطقه سودمند خواهد بود».

گوی خبر-پیتر استانو سخنگوی ارشد امور خارجی و سیاست امنیتی اتحادیه اروپا می‌گوید دیپلماسی بهترین راه برای یافتن راه‌حل‌ها درباره مسائل مهم با ایران است.

-------------------------------------------------------------

مقاله

یادداشت

گزارش