نگاه ما در دولت چهاردهم در وزارت ارتباطات، توسعه دیپلماسی فناوری است؛ نگاه ما در وزارت مداخلهای نبوده بلکه از جنس تسهیلگری و توسعه زیرساختها است.
پرونده رفع فیلترینگ و کنکور و مثالهای فراوانی که در جامعه وجود دارد، از نمونههای پایینبودن کارآمدی ساختار حکمرانی است. این تصمیمگیریها نشان میدهد حکمرانی ما بهجای تسهیل دسترسی مردم به حقوق و منافعشان در نقش سرعتگیر ظاهر شدهاند.
با تشدید فیلترینگ شبکههای اجتماعی در ایران، دیگر کمتر شهروند ایرانی را میتوان پیدا کرد که در گوشی تلفن همراه خود انواع و اقسام فیلترشکنها را نصب نکرده باشد. اما فیلترینگ چه نقشی در قطعی برق کشور دارد؟ سهم فیلترشکنها در خاموشی ایران چقدر است؟
محمود واعظی قائم مقام دبیرکل حزب اعتدال و توسعه و وزیر پیشین ارتباطات، به انتقاد از فیلترینگ و نفع چند همتی آن برای کاسبان پرداخت.
در حالی که طی یکی دو روز گذشته برخی کاربران فضای مجازی خبر میدهند که اینستاگرام و تلگرام رفع فیلتر شده است، اما رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت این موضوع را تکذیب کرد.
فردا سه شنبه، احتمالا جلسه شورای عالی فضای مجازی برگزار میشود. جایی که رییس جمهور ریاست آن را برعهده دارد و محلی است برای رسیدن به یکی از وعدههای او؛ «رفع فیلترینگ»
رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهران گفت: هزینه سالیانه دور زدن فیلترینگ ۶۰ هزار میلیارد تومان است.
میر نیما قاضی، رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهرانحدود ۸۳ درصد کاربران اینترنت در ایران از فیلترشکن استفاده میکنند، این وضعیت هزینه چندهزار میلیاردی به مردم و اپراتورها تحمیل میکند و بدیهی است که حذف آن بازگشت پول به چرخه اقتصاد دیجیتال و سبد خانوار را در پی دارد.
-------------------------------------------------------------