منتشر شده در گوی خبر (https://goyekhabar.ir)

خانه > همایش نکوداشت پروفسور داعی الاسلام در آمل برگزار شد

کد خبر: 
12156

همایش نکوداشت پروفسور داعی الاسلام در آمل برگزار شد

چهارشنبه 30 آبان 1403 15:38
 محمدعلی داعی‌الاسلام

گوی خبر [1]- فائزه نصرتی/ خبرنگار: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در همایش نکوداشت پروفسور داعی‌الاسلام در آمل با بیان اینکه شناسایی و  گرامیداشت اندیشمندان و فرهیختگان نیازی اصیل و پاسخی هویت ساز است، گفت: ما باید به این نیاز پاسخی مناسب تهیه، تدوین و اجرا کنیم.

 احسان آهنگر آشنایی جامعه و به ویژه نسل جوان با گذشته و دست آوردهای درخشان تمدن اسلامی _ ایرانی را زمینه ساز حفظ هویت فرهنگی و پایایی و پویایی جامعه دانست.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به وجود اندیشمندان و نام آوران در مازندران تصریح کرد: برنامه کلان این اداره شناسایی و شناساندن فرهیختگان در قالب نکوداشت‌ها می‌باشد.

به گزارش گوی خبر [1]، در آیین نکوداشت پرفسور محمدعلی داعی الاسلام، دکتر مجد از استادان دانشگاه با اشاره به نفوذ غرب و به سلطه کشاندن کشورها و ملت های دیگر گفت: شناسایی نام آوران و شناساندن اندیشه‌های آنان که برآمده از فرهنگ ناب اسلامی و ایرانی است می‌تواند به حفظ هویت و فرهنگ ملی کمک شایانی نماید.

مجد خاطرنشان کرد:  بکارگیری روش تدریس برآمده از فرهنگ ملی و تولید محتوا برپایه نیازهای جامعه، زمینه ساز توسعه پایدار است.

شایان ذکر است؛ «سید محمدعلی داعی‌الاسلام» از بزرگ‌ترین دانشمندان زبان فارسی و جهان اسلام در روزگار قاجار و پهلوی بود که باید به درستی شناخته شود. او سراینده، نویسنده، پژوهنده و سرپرست صفاخانه (اداره دعوت اسلامی) در اصفهان بود و با مبلغان مسیحی مناظره می‌کرد. همچنین سرپرست نخستین مجله دینی ایران به نام «الاسلام» بود.

داعی الاسلام در هندوستان پس از آشنایی با زبان انگلیسی و فرهنگ‌های این زبان و زبان‌های باستانی (پهلوی، اوستایی، سنسکریت، عبری، گجراتی و مازندرانی) به خوبی پی برده بود که در زبان فارسی فرهنگ جامعی مانند آنچه برای زبان‌های اروپایی نوشته شد، نیست و بر آن شد که این نقص را رفع کند و برای همین فرهنگ نظام را نوشت که پنج جلد است.

تخلص وی «داعی» بود و لقبش «داعی‌الاسلام». کتاب‌های «اقبال و شعر فارسی» (حیدرآباد، ۱۳۰۵ ش)، «ترجمه‌ی تاریخ نادرشاه و ستاره اثر مارتیمو دیوراند خاورشناس انگلیسی» (حیدرآباد، ۱۲۹۱ ش)، «خط آسان برای تعلیم عمومی؛ خط داعی» (حیدرآباد، ۱۳۱۷ ش)، «خط لاتین برای فارسی» (حیدرآباد، ۱۳۰۷ ش)، «سه مسمط» (تهران، ۱۳۲۲ ش)، «شعر و شاعری عرفی» (حیدرآباد، ۱۲۹۴ ش)، «شعر و شاعری عصر جدید ایران» (حیدرآباد، ۱۳۰۵ ش)، «فارسی جدید» (حیدرآباد، ۱۲۹۰ ش)، «فرهنگ نظام به نام نظام دکن در پنج جلد» (حیدرآباد، ۱۳۰۶ ش)، «شریعت زردشت و اوستا» از جمله آثار «داعی‌الاسلام» است.


لینک کوتاه
برچسب‌ها: 
محمدعلی داعی‌الاسلام [2]

پیوندها
[1] https://goyekhabar.ir [2] https://goyekhabar.ir/%D8%A8%D8%B1%DA%86%D8%B3%D8%A8%E2%80%8C%D9%87%D8%A7/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%B9%D9%84%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B9%DB%8C%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85