به گزارش پایگاه خبری گوی خبر [1] به نقل از ندای تجن؛ روز جهانی غذا هر سال در شانزدهم اکتبر مصادف با بیست و پنجم مهر ۱۴۰۳ برگزار میشود.
در سال جاری شعار روز جهانی غذا با عنوان «حق داشتن غذا برای زندگی و آیندهای بهتر» در نظر گرفته شده است.
سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) با این شعار خواستار داشتن حق یک رژیم غذایی متنوع و غنی از مواد مغذی است که برای همه مقرونبهصرفه، در دسترس و ایمن باشد.
در همین راستا دوازدهمین همایش بزرگ روز جهانی غذا با حضور فعالان صنعتی حوزه تولید غذا با میزبانی انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران عصر روز چهارشنبه ۲۵ مهر ماه در محل سالن اجتماعات اتاق بازرگانی مازندران برگزار شد.
رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی استان در این همایش با بیان اینکه دوازدهمین همایش را برگزار کردیم تا بگوییم پایکار هستیم و باتوجهبه همه مشکلات میتوانیم ادامه حیات دهیم، گفت: تعداد ۱۱ گروه غذایی مختلف در همایش حضور دارند که در هر کدام از چند واحد تشکر می کنیم،البته اعتقاد داریم که فعالیت هر واحد صنعتی در این زمان قابل تقدیر است.
سعید باقری با اشاره به اینکه بر اساس استاندارد اداره کل دامپزشکی و …تعداد ۸۰ شرکت و ۷۰ کارشناس معرفی شدند، گفت: از این تعداد ۲۲ شرکت و ۱۳ کارشناس برتر انتخاب شدند تا مورد تقدیر قرار گیرند.
وی با بیان اینکه انجمن صنایع غذایی و دارویی همواره با برطرفکردن چالشها سعی در کمک به واحدهای تولیدی دارد، ادامه داد: عمده چالشها در این حوزه ناترازی انرژی که قطعی برق در تابستان و قطعی گاز را در زمستان داریم.
باقری با اشاره به افزایش ۲ برابری قیمت برق در سال گذشته، افزود:پس از آن اعلام شد که مابه التفاوت ۶ماه باید پرداخت شود که متاسفانه ۲بار این اتفاق افتاد.
وی عدم تأمین منابع مالی و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را از چالشهای دیگر عنوان کرد و ادامه داد: واحدها از موازیکاری انجام آزمون میان انجمن و اداره کل استاندارد گلایه داشتند و هزینه آزمون هم بالا است.
در ادامه گروه هنری سودکلا به اجرای موسیقی نتی مازندرانی پرداخت.
خانه زر، رئیس مرکز اندازهشناسی، اوزان و مقیاسهای سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه پیوستن به (ILAK)اتحادیه بینالمللی اعتباربخشی آزمایشگاهها ظرفیت بسیار خوبی است که انجام شد، گفت: عضویت در اتحادیه تأیید صلاحیت آسیا و اقیانوسیه (َAPAK)سبب کمک به تجار شد.
وی از اقدامات گسترده برای پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراآسیا خبر داد.
انتقاد از ممنوع بودن واردات ماشین آلات صنعتی
رئیس خانه صنعت و معدن و تجارت مازندران در ادامه با بیان اینکه روز جهانی غذا با گستره اصلی تأمین غذا برای همه اهالی زمین استُ گفت: لعنت به رژیم صهیونیستی برای محاصره شهر غزه که سبب شد تا غذا به حد کفایت به مردم نرسد.
سید مجتبی رضوی با اشاره به اینکه شاخص (مدیران خرید) شامخ نویددهنده دورههای اقتصادی آینده استُ گفت: این شاخص روی عدد ۵۰ و به همراه وضعیت صنعت منفی است.
وی با بیان اینکه در مدت ۱۰ سال گذشته تقریباً رشد اقتصادی منفی داشتیمُ ادامه داد: رشد سرمایهگذاری زیر رشد استهلاک است.
رضوی از ممنوع بودن واردات ماشینآلات صنعتی در مدت ۸ ماه گذشته انتقاد کرد و گفت: چرا دولت به این راحتی از این موضوع میگذرد.
رئیس خانه صمت مازندران با بیان اینکه سامانه تجارت فشلترین سامانه ممکن استُ افزود: درواقع با سامانهها کاری پیش نمیرود و فرایند ثبت سفارش هم سخت است.
وی با اشاره به موضوع رفع تعهد ارزی که از چالشهای حوزه اقتصاد استُ اضافه کرد: عدم تأمین مالی به دلیل اینکه بانکها به مدت یک سال و نیم است که قفل شده و تولید از آن منتفع نیست.
رضوی با بیان اینکه فعالیت در صنعت غذا بسیار سخت استُ گفت: کنترلهای بیرون سازمانی بر این صنعت فراوان است. وقتی قدرت خرید مردم پایین میآید صنعت غذا متحول میشود و از لحاظ وضعیت استانداردُ بهداشت و سایر دستگاههای نظارتی شرایط راحتی ندارند. درواقع شایعترین بخش حوزه صنعت غذا است.
غلامحسین صادقیان ُ “سرپرست اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو”نیز با بیان اینکه دو روز جهانی غذا و ایمنی غذا نشاندهنده اهمیت این بخش در جهان استُ گفت: امروز به غذا بهعنوان حق بشری نگاه میشود.
وی با بیان اینکه امروز زنجیره غذا از پیشتولید تا تولید باید موردتوجه قرار بگیرد ُ افزود: نهادهای غذایی از مراحل پیشتولید تا آمادهسازی غذا موردتوجه دولتها است.
صادقیان با اشاره به اینکه یک پنجم تولید غذایی دنیا ضایعات میشود گفت: باتوجهبه نگاه ملل متحد که تا سال ۲۰۳۰ جمعیت گرسنه باید صفر شوند اگر از این ۲۰درصد بتوانیم ۵درصد جمعیت گرسنه را سیر کنیم تعداد بسیاری از افراد را سیر کردهایم.
سرپرست اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در سیاستهای رهبری به وزارت بهداشت با عنوان تولیت سلامت تکلیف شدُ گفت: تولیت به معنای مسئولیت تأمین سلامت افراد بهدوراز اینکه چه کسی و دارای چه جایگاهی است.
وی با اشاره به افزایش طول عمر و امید به زندگی در ایران ُ این موضوع را به دلیل پیشرفت خدمات سلامت و بهبود تغذیه جامعه مطرح کرد.
صادقیان افزود: باتوجهبه اینکه ارزیابی مخاطرهآمیز بودن و انجام تحقیقات کمی طول میکشد؛ بنابراین کلیه درخواستهای شرکتهای دانشبنیان را خارج از برنامه انجام میدهند.
صنعت غذا اجازه خالی شدن قفسهها در دوران کرونا را نداد
دبیرکل خانه صنعت معدن و تجارت ایران نیز با بیان اینکه برندهای بزرگی در مازندران وارد شدند و خود را پیدا کردندُ گفت: صنعت برنج استان از نظر تکنولوژی متحول شد که جهتگیری درست برای کاهش هدررفت برنج بود.
سید محمدرضا مرتضوی با اشاره به اهمیت حمایت از سرمایهگذاران افزود: افزایش ظرفیت ذخیرهسازی غلات در بنادر لازم است؛ چون باتوجهبه استعداد دهها میلیونتنی روسیه و سایر کشورها نیاز به کنار هم بودن بخش دولتی و خصوصی وجود دارد.
وی بیان کرد: این موضوع که در دوران دفاع مقدس و همینطور کرونا صنعت غذا اجازه نداد که قفسههای فروشگاه خالی شود وقتی که همه در شوک بودند مدیران کارخانهها به همراه کارگران ایستادند و یک روز اخلال نداشتیم.
مرتضوی با اشاره به اینکه شاهد خالیشدن قفسهها در اروپا بودُ افزود: در ایران اجازه داده نشد که این اتفاق بیفتد.
لزوم توجه مسئولان به کاهش بهره بانکی
وی با بیان اینکه بانکها ۳۸درصد بهره میخواهند و میگویند رسوب پول در بانک، اما پولی نداریم که رسوب بیاوریم.
دبیرکل خانه صمت مازندران با اشاره به اینکه بخش حاکمیت باید به این بخش توجه داشته باشد در چنین شرایطی که دهها جوان جان خود را برای تأمین امنیت مردم گذاشتهاند بانکها مردم را خفه نکنند، افزود: لازم است در استان باتوجهبه اینکه صنایع بزرگی دارد تصمیمات بزرگی هم گرفته شود.
مرتضوی با بیان اینکه مخالف پرداخت مالیات نیستیم؛ اما باید برای ما هزینه شود، اضافه کرد: این مالیات باید خرج تأمین برق و سایر امکانات حوزه صنعت شود چرا نخستین جایی که برق آن قطع میشود جایی است که بیشترین مالیات را پرداخت میکند؟
وی افزود: ما علاقه داریم بخشی از برق مصرفی را خودمان تأمین کنیم؛ اما توانایی برای خرید زمین نداریم، لازم است زمین تأمین شود اینجا آفتاب است و میتوانیم برق تولید کنیم.
مرتضوی با بیان اینکه بافهم درست از نیازهای هم و در کنار یکدیگر بودن بسیاری از مشکلات حل میشود، گفت: بهتر است کار مردم را به خودشان بسپاریم قول میدهم که وضعیت کشور بهتر میشود.
عالیه زمانی نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صنعتگران در تمام روزهای سخت و پرفرازونشیب جزو محدود گروههایی بودند که تمامقد ایستادند، افزود: آنان موضوع تغذیه را جدی گرفتند و برای تأمین نیازهای مردم تلاش کردند که جای تقدیر دارد.
در ادامه استاندار مازندران با بیان اینکه به میزان ۱۴درصد رشد داشتیم، گفت: امروز محصولات ما در کشورهایی که پذیرش بالایی دارند دیده می شوندو این پذیرش به خاطر هنر شماست.
یوسف نوری با اشاره به وجود ۳ مکتب غذایی ایران،چین و رم در جهان، افزود:این مکتب مربوط به تمدن ها هستندو مکتب غذایی ایران شامل فارس ها،ترک ها،کردها،بلوچ ها و..است.سرعت رمی ها بیشتر بود و چینی ها نیز بخشی را گرفتند.
وی با بیان اینکه تنوع غذایی از لحاظ رنگ و نوع و اندازه غذاهای ایران با چین قابلمقایسه نیست، ادامه داد: آنان فیلمهایی با جنبه امپراطوری درست کردند که درواقع معرفی غذای خود را موردتوجه داشتند.
فرآوری محصولات کشاورزی مورد توجه قرار گیرد
استاندار مازندران با اشاره به اینکه بحث، بحث تمدن است تمام غذاها بر پایه ستون محصولات کشاورزی است، گفت: مازندران قطب کشاورزی است ما مکتب غذایی خوبی داریم که تنها چند هزار نوع نان در کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه باید به افراد دارای اهلیت زمینه دهیم تا زنجیره غذایی را داشته باشند، افزود: روشهای مدیریتی دولت زمینه رسوخ در بازارهای دیگر را فراهم میکند یکی از مکانهای بخش خصوصی اتاق بازرگانی است خانهها میتواند یک بخش باشد، سایر بخشها هم هستند که باید زمینه ارتباط را فراهم کنیم.
استاندار مازندران با اشاره به جلساتی که مسئولین کشور در کشورهای همسایه که مورد هجوم رژیم صهیونیستی قرار گرفته است میگذارند، افزود: ایستادگی رهبر در زمان اقامه نماز بالاترین ارزش را داشت، امروز مردمی که در سوریه و لبنان آواره شدند از کمکهای ایران استفاده میکنند.
وی با بیان اهمیت توجه به فرآوری محصولات کشاورزی به معاون خود دستور داد تا زمینه این اقدام را فراهم کند و گفت: میتوانیم از برنج و مرغ محصولات فرآوری شده بسیاری درست و عرضه کنیم. ما باید به داشتههای تمدنی خود بازگردیم و در این مسیر بهصورت خودجوش وضعیت درست میشود؛ چون کار شما هنر است.
لازم به ذکر است در پایان از شرکتها و کارشناسان برتر در صنعت غذا با اهدای لوح سپاس تقدیر شد.